Победа за опроштај

Остао је још један меч, борба за девето место. Прилика да се наши репрезентативци победом опросте од Светског првенства. Селектор Веселин Вуковић изјавио је да је једини мотив - да се "победом заврши једно велико такмичење". Меч против Норвешке игра се сутра од 20.30. часова.

Висок пласман, можда на наредном Европском првенству у Србији. Остала је прилика да се часно опростимо од Шведске. Наши репрезентативци имају прилику да освоје девето место и тако заокруже учешће на Светском првенству. Времена за анализу има напретек. Неке поуке су већ извучене.

"Увек су та непарна места правим спортистима боља, него она парна. Не могу да се сетим када је наша репрезентација победила последњи меч, тако да ће нам то бити и највећи мотив. То ћу рећи и момцима", рекао је Вуковић. Он је додао да је "мало гледао Норвешку", у мечевима са Исландом и Немачком.

"Они су једна озбиљна екипа, у којој је њихов играч најбољи асистент на шампионату и трећи стрелац. Јако квалитетна екипа. Надам се да ћемо после свега што нам се издешавало, одиграти добру утакмицу и кренути мало веселији кући", рекао је Вуковић. Према његовим речима, општи утисак је да екипа Србије мора да ради на "психолошком плану".

"Имамо блокаде у појединим фазама игре. Од почетка захтевам да у сваком тренутку мора да се размишља. Дефинитивно, имали смо мало времена да се упознамо између себе. Неки су дошли касно, 2. јануара", рекао је Вуковић.

Селектор Србије нагласио је да је било проблема у преношењу контранапада, као и да је у самом нападу било одређених проблема.

"Мислим да смо се мало боље упознали, да играчи схватају шта ја тражим. Очекујем да не размишљају о проблему који имамо тренутно, већ да иду даље. Ако бисмо вратили мало филм, нас је једна лопта делила од борбе за седмо место, две лопте за пето. То је последица тих падови концентрације и блокада које су евидентне", рекао је Вуковић.

Рукометаш Србије Момир Рнић верује да после тријумфа над Аргентином, екипа може победом да се опрости од Светског првенства.

"Треба да пробамо да победимо једну добру репрезентацију Норвешке. Они су на овом шампионату играли променљиво. Даћемо све од себе да тријумфујемо и срећни кренемо за Србију", рекао је Рнић.

Репрезентативац Србије Марко Вујин сматра да су играчи уморни. "Уморни су и они и ми. Ми смо можда и мало емотивно испражњени. Нисмо очекивали да ћемо играти за девето место, јер смо се надали бољем резултату. Али, шта је ту је. Треба овај дуел да одрадимо како треба и победом завршимо шампионат", рекао је Вујин.

Србија се сутра у 20.30 у Кристијанстаду састаје са селекцијом Норвешке у мечу за девето место на СП у Шведској.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара