Цеца Китић рукометни тренер

Србија је богатија за још једног дипломираног рукометног тренера - званично најбоља светска рукометашица свих времена Светлана Китић дипломирала је са највишом оценом у Центру за стручно образовање и ушавршавање Центра за спорт Бањалуке.

"Од јуче сам дипломирани тренер. Титула најбоље рукометашице свих времена није могла да прође, а да немам диплому звања вишег тренера рукомета. Ако ме већ зову доктор рукомета, онда стварно уз то иде и диплома", рекла је Китићева Тањугу.

Она је казала да је школу завршила у Бања Луци, престоници рукомета, која има највише олимпијских победника.

Пошто је дипломирала са десетком, клупа Радничког је, према њеним речима, сада "најобразованија у Србији, јер поред једног магистра има и дипломираног тренера, а ускоро ће дипломирати још један тренер - Весна Бојковић".

Најбоља рукометашица света за сада себе не види на клупи репрезентације, јер мисли да Рукометни савез Србије "бира тренере по неким својим линијама". Међутим, каже да је то, ипак, сан сваког тренера и да има у плану да једног дана седне на клупу националне селекције.

"Како за сада стоје ствари, себе уопште не видим са овим стручним штабом, нити људима који прате клупу репрезентације", рекла је Китићева, али није искључила могућност договора за национални тим.

Она је подсетила да је радила тренерске послове у Италији, Шпанији и Немачкој и да је учествовала у раду тих тимова са истим ентузијазмом као када је и играла, јер, нагласила је, стручни штаб мора да буде једна екипа. "Ако будем тренер, нико други ми неће бирати помоћнике", нагласила је Китићева.

На одбрани дипломског рада у комисији су јој били професор и олимпијски победник Милорад Каралић, професор Бранко Јанковић и професор доктор Драган Данелишен, уместо Абаза Арсланагића.

Китићева је у августу 2010. проглашена за најбољу рукометашицу свих времена, а награду јој је уручио председник Светске рукометне федерације Хасан Мустафа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара