Ништа без тимског духа

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић рекао је да покушава да гради будућност екипе на тимском духу и да су тиму потребна два квалитетна играча који могу да играју у одбрани и нападу.

Рукометна репрезентација Србије игра вечерас против Аргентине последњу утакмицу друге фазе такмичења на Светском првенству у Шведској. Србија је изгубила шансе за пласман у полуфинале, па ће у завршници турнира играти за коначан пласман.

"Некада је било превеликих очекивања која нису била чврсто утемељена. Много пута смо их испраћали по медаљу, а дешавало се то што се дешавало. То је додатан притисак. Ја сам био прилично објективан када сам рекао да у овом тренутку немамо квалитет за медаљу", рекао је Вуковић.

"Имамо појединаца који имају велики рејтинг, али и оних који играју у малим клубовима. Покушавамо да градимо неку будућност на колективном духу, да свако има место у овом тиму. Основно је да дамо све од себе и када то урадимо, можемо се погледати у очи", додао је он.

 

Вуковић је рекао да су екипи потребна двојица играча који играју у одбрани и нападу и истакао да се током припрема са играчима много радило на психичком плану.

"Последњих 10 минута утакмице је проблем, јер немамо још једног врхунског играча, или два квилитетна, који могу да играју у оба правца, да нам Момир Илић дочека завршницу одморан. Полако стварамо тим... Без тимског духа нема ништа, свима нам је јасно", рекао је он.

Селектор Србије поново се осврнуо на суђење на Светском првенству и утакмицу против Пољске.

"Није лако играти када ти до сада судије свирају 16-17 фаулова од пивотмена. Имаш одређене акције, где пивотмен треба да се појави у блоку, да загради у одбрани, а он то не сме, јер ће свирати пробијање. Тада ти одсеку безбрижност у нападу и мораш да размишљаш о додатним елементима, о којима нисмо размишљали на припремним утакмицама", рекао је он.

"Не знам зашто су нам узели последњу лопту против Пољака. Двојица су држала (Алема) Тоскића, а трећи га је ударио. Судије су свирале фаул у нападу, а лопта је била на другој страни. Није ово оправдање", додао је селектор и оценио да су проблем недефинисана правила у критеријуму суђења.

Вуковић сматра да би било добро за будућност српског рукомета оспособити Момира Рнића да игра у оба правца.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара