Не може се против судија

Неискуство и судије главни кривци за пораз Србије од домаћина светског шампионата, Шведске, сматра селектор "орлова", Веселин Вуковић. "Ми смо најспортскији део приче урадили, а Светска федерација је таква, каква је" рекао Вуковић.

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић оценио је да је његов тим на Светском првенству у Шведској, осим утакмице са Румунијом, дао све од себе, али да није могао ништа да учини против система Светске федерације и неискуства.

Рукометаши Србије изгубили су у суботу од домаћина турнира Шведске са 28:24, у утакмици другог кола Групе 2 друге фазе такмичења и изгубили шансе за пласман у полуфинале.

"Задовољан сам јер мислим да смо, осим утакмице са Румунијом, дали све од себе. Видећемо још преостале две, меч са Пољском је велики испит да покажемо да ли смо променили схватања. Испали смо из борбе за медаљу, али лако можемо отићи у канал", рекао је Вуковић.

"Нисам задовољан концентрацијом у појединим моментима, онда када срце надвлада главу. Имали смо ситуација када смо из превелике жеље шутнули нерезонски, а била је боље да се проигра крило или пивотмен. Не могу да се љутим на њих", додао је он.

Вуковић је рекао да је гледао меч Данске и Пољске (28:27) и да сматра да су судије оштетиле Пољаке.

"Мени је очигледно да су Пољаци синоћ оштећени у последњих седам, осам минута утакмице. Кад год су пришли близу, судије су им одузимале лопту. Најцрње је то што, ако би неко и желео да издвоји спорне акције, увек би се нашао неко ко ће рећи да је то у оквиру правила. То боде очи. Наша правила су толико недефинисана да остављају простора за манипулацију", оценио је Вуковић.

Селектор Србије рекао је да његова екипа није могла много да уради поводом система Светске федерације.

"Ми смо најспортскији део приче урадили, а Светска федерација је таква, каква је. Зна се и систем, где немачки глас важи као глас Буркине Фасо. И у Европи је слична ситуација, где мали број европских репрезентација које немају своју лигу, имају такође један глас", рекао је он.

"Шта ми као спортисти можемо да урадимо? Мало. На нама је да се спремамо да се и са тим изборимо. У овом тренутку је то за нас немогућа мисија. Недостаје нам међународног искуства", додао је Вуковић.

Вуковић је рекао да је срећан што после утакмице са Шведском није реаговао на суђење после утакмице.

"Нисам видео судије, нити може нешто да се промени. Срећан сам што нисам дошао у ситуацију да реагујем. Ипак ми је јасно како ово функционише. Не желим да и са те стране стварам неки анимозитет према репрезентацији. Али, селектор Пољске Богдан Вента, 'погину' ратујући са њима и опет ништа", рекао је он.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво