Пораз са играчем мање

Селектор Вуковић и репрезентативци Србије истичу да је највећи разлог пораза од Шведске тај, што су већи део утакмице играли са играчем мање. Играчи су показали да могу, били су близу тријумфа, сматра Веселин Вуковић.

Рукометаш Србије Момир Илић изјавио је у Малмеу да је његова екипа одиграла добро утакмицу против Шведске, али да је суђење било на страни домаћина. Србија је изгубила од Шведске са 24:28 (13:12), у првом мечу друге фазе такмичења на Светском првенству.

"Мислим да смо добро одиграли целу утакмицу у одбрани и у нападу, како смо се договорили у свлачионици. Паметно смо решавали све ситуације. Морам да поновим опет да је суђење било на страни Шведске. Већи део меча играли смо са играчем мање", рекао је Илић.

Према његовим речима, било је тешко, као што се и очекивало од дуела са домаћином шампионата.

"Жал постоји, али сутра је нови дан. Сутра је нова утакмица са Пољском. Желимо да победимо и њу и Аргентину. Меч лопта за пето место је изгубљена, али идемо да остварнимо наш циљ зашто смо дошли, а то је борба за седмо место", рекао је Илић.

Селектор Веселин Вуковић истакао је да је екипа имала проблем са човеком мање у одбрани, али и да је играче стигао умор.

"Мислим да смо играли доста коректно 53 минута у одбрани. Немогуће је у условима са играчем мање привести утакмицу крају и победити. Ипак, наше неискуство је један од узрока пораза. Да имамо сви заједно 500 наступа, била би друга ситуација", рекао је Вуковић.

Он је додао да је питање сада "на шта ћемо личити сутра".

"Играчи су показали да могу, били су близу тријумфа. Када се овако догоди , где си био - нигде, шта си радио - ништа. Мислим да Пољаци имају три пута више искуства у овом тренутку од нас, али не предајемо се", рекао је Вуковић.

Пивотмен репрезентације Србије Алем Тоскић нагласио је да је меч до 53. минута био изједначен.

"У једном тренутку, игра се распала. Лако смо примали голове, а у нападу смо тешко играли. На крају, Шведска нас је заслужено добила, али разлика није прави показатељ онога сто се дешавало на терену", рекао је Тоскић.

Рукометаш Марко Вујин, који је у мечу са Шведском био најефикаснији са осам голова, оценио је да је екипа играла добар рукомет, поготово у првом полувремену.

"Водили смо са неколико голова разлике. Једини проблем који се појавио у нашој игри био је велики број искључења у другом полувремену. То су Швеђани искористили. Изгледали су искусније од нас. Ми идемо даље и већ сутра против Пољске желимо да играмо боље", рекао је Вујин.

Селектор Шведске Штефан Олсон сматра да је утакмица била добра и нада се да ће његова екипа тако наставити да игра.

"Освојили смо два бода вечерас. Играли смо веома добро, посебно у другом делу игре. Имали смо малих проблема у одбрани, али смо успели да у другом полувремену да поправимо и победимо", рекао је Олсон.

Репрезентативац Шведске Далибор Додер нагласио је да његова екипа није направила много грешака и да је то разлог што је победила.

"Играли смо дисциплиновано, како смо се договорили и то нам је донело тријумф", закључио је Додер.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво