Страх од судија

У утакмици 1.кола друге групе разигравања на 22. шампионату света за рукометаше у Шведској, репрезентација Србије игра против домаћина, а селектор нашег државног тима Веселин Вуковић сматра да би "три круне" могле да имају помоћ арбитара.

"Тешко је рећи играчима да данас неће имати непристрасно суђење. Надам се да ћемо успети да учинимо све што је до нас да Швеђанима загорчамо живот", рекао је Вуковић, који сматра да је добро што се његови изабраници већ на старту друге фазе састају са домаћином Мондијала.

Он је подсетио да је Србија имала већ током првенства ситуацију веома сличну данашњем мечу, пошто је дуел са Данцима у Малмеу одигран у атмосфери као да је противник нашег тима домаћин. Дански навијачи испунили су дворану у Малмеу, који је од њихове престонице Копенхагена удаљен само 20 километара.

"Ту утакмицу изгубиили смо убедљиво, са осам голова разлике, али мислим да смо из ње извукли доста поука", сматра Вуковић и додаје да је тај меч показао да наши репрезентативци "чак и у атмосфери која није била пријатељска могу да одиграју на врхунском нивоу 50 минута".

Предводник "белих орлова" оценио је да Шведска има квалитетније појединце у саставу од Данаца, али према његовим речима, наш ривал из прве фазе "убедљивије делује као екипа".

"Наш следећи противник подиже форму из меча у меч на првенству. Чињеница је да њихов најквалитетнији играч Ким Андерсон није одиграо на препознатљивом нивоу у досадашњим утакмицама", истакао је Вуковић, који сматра да је главни адут Србије у данашњем окршају чврста одбрана.

Он је подсетио да су Срби одлично обавили дефанзивне задатке у мечу против веома јаке репрезентације Хрватске, приметивши да су "уживали у одбрани".

"Своја запажања са тог меча пренео сам играчима. Знао сам, такође, да ће нас тај дуел, без обзира на исход, много истрошити. Ко зна шта би се тек десило да је јучерашња утакмица са Румунима нешто одлучивала", напоменуо је Вуковић.

Бек Момир Илић такође очекује да ће значајан фактор у мечу бити судије и бројна домаћа публика.

"Мислим да Швеђани нису у рангу Данаца. С друге стране, ми имамо још доста простора за напредак. Уколико будемо одиграли као пре два дана против Хрвата, можемо до победе", закључио је Илић.

Утакмица Србија - Шведска игра се од 18.15 часова у дворани "Арена" у Малмеу.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво