Пораз Србије

Распршени су снови о полуфиналу. Репрезентација Србије поражена је од домаћина Шведске са 28:24 у првој утакмици другог круга такмичења на Светском првенству. Нашој селекцији предстоји борба за 3. или 4. место у групи, које води у борбу за пласман од 5. до 8. места. Наредни меч Србија игра сутра од 20.15 уз Директан пренос на нашем Другом програму.

Два различита полувремена наше селекције. Одлична игра у првом полувремену резултирала је вођством наше селекције на полувремену 13:12. Међутим, у другом полувремену, пад у игри наше селекције, пре свега у нападу.

Швеђани, ношени фанатичним навијањем и уз благонаклоност судијског пара, успевају да створе предност и одрже је до краја меча. Последње вођство наше селекције било је при резултату 19:18. Стрепње нашег селектора у пристрасно суђење ипак су се обистиниле.

Рукометаши Србије били су равноправан противник до 50. минута, а онда су допустили домаћим играчима да дођу до два важна бода за наставак такмичења.

Вечерашњи меч никако није био квалитетна рукометна представа. Била је то веома спора утакмица у којој су оба ривала форсирала исту зону 6-0 у одбрани, док су се јуриши на гол противника свели на дуге и монотоне позиционе нападе.

Прво полувреме припало је селекцији Србије. Показало се да су наши играчи правилно проценили да имају адуте којим се може напасти шведска зона. Расположени бекови Марко Вујин и Момир Илић разорним шутевима решетали су мрежу "три круне", али су и Швеђани узвраћали константно остајући у игри.

Наставак меча, међутим, донео је сасвим другачији однос снага. Репрезентација домаћина на почетку другог дела игре имала је помоћ норвешких арбитара, пошто је српски државни тим у првих десет минута стално имао играча мање на терену.

Велика пожртвованост, коју су српски рукометаши испољили у тренуцима када је требало парирати бројчано надмоћнијим противницима, доста је истрошила Вуковићеве пулене што је посебно дошло до изражаја у финишу меча.

Захваљујући изузетној борбености "белих орлова" Швеђани нису све до средине другог полувремена успели да се резултатски одлепе, али су Срби све више остајали без даха.

Шведска одбрана је, с друге стране, била све агресивнија, а такав пристуип дао је резултат у пследњих десет минута када је на терену постојао само један тим. У нашој репрезентацији нико у тим тренуцима није био у стању да "повуче ручну", па су бодови заслужено приапали Швеђанима.

Наредни меч Србија игра сутра у 20.15 у Лунду са Пољском. Директан пренос је на Другом програму РТС-а.

Број коментара 100

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво