Без другог голмана

Голман Димитрије Пејановић, напустио репрезентацију због породичних проблема и вратио се у земљу.

У наставку Мондијала, осим првог чувара мреже Дарка Станића, селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић моћи ће да рачуна још на Драгана Марјанца, који је у првој фази такмичења био на трибинама.

"Од Марјанца очекујем да нам помогне као што је то био случај летос, на бараж мечевима са Чешком", рекао је Вуковић.

Србија се пласирала у други круг са билансом од две победе, једног ремија и два пораза. "Бели орлови" су пренели само један бод, а ривали у борби за пласман у полуфинале биће им домаћин Шведска, Пољска и Аргентина.

Први провитник биће домаћин турнира.

"Суђење сигурно неће бити на нашој страни. Тешко је то рећи момцима. Надам се да ћемо учинити све што је до нас да Швеђанима загорчамо живот. На крају крајева и они после имају две утакмице за вађење", оценио је Вуковић.

"Показали смо и у поразу од Данске (27:35) да можемо да 50 минута играмо добро и у атмосфери која није пријатељска, где нисмо имали квалитетно суђење. Надам се да ћемо то урадити и сутра, али до самог краја", додао је шеф српског стручног штаба.

Данска је, према речима Вуковића, и квалитетнија екипа од Шведске.

"Швеђани можда имају боље појединце, али нису убедљиви. Питање је и у каквој су форми. Рецимо, Ким Андерсон, по ономе што смо до сада гледали, није у некој форми, али претпостављам да се и они подижу из меча у меч", навео је Вуковић.

Србија је прву фазу завршила разочаравајућим поразом од Румуније (28:38) у коме је посебно лоша била игра у одбрани, а управо у том сегменту игре Вуковић види једини начин да се супротстави Швеђанима.

"Лек мора да буде одбрана, одбрана, одбрана. Чим ње нема, нема ни напада. То покушавам да објасним играчима. Само се тако може до доброг резултата, а верујем да можемо да остваримо тај циљ", истакао је Вуковић.

Пораз од Румуније, ипак, Вуковић не сматра катастрофалним, пошто је уверен да је његова екипа извукла поуке.

"Пре дуела са Хрватском (24:24) рекао сам да шта год урадимо у том мечу бићемо и физички и емоционално испражњени. Да је меч са Румунима био одлучујући, ко зна шта би било. Не верујем да би испало овако. Можда је и добро што се то десило, јер ми волимо мало да нам неко удари јак шамар, да се пробудимо", оценио је Вуковић.

Леви бек Србије Момир Илић изразио је уверење да ће његова екипа успети да се избори са судијама наклоњеним противнику и непријатељском атмосфером пред пуном двораном у Малмеу.

"Навикли смо на то, а и нису Швеђани пуно квалитетнији. Имају доста слабости, које су се најбоље виделе у мечу против Аргентине (22:27), а ми имамо доста простора да покажемо још већи квалитет", рекао је Илић.

"Имали су и лакши пут до друге фазе. Најважније је да ми будемо прави. Ако будемо играли као против Хрватске победићемо. Кључ је да играмо што дуже у нападу и добро у одбрани. Морамо бити агресивни за добар резултат, пошто Шведска нема баш добре бекове", додао је Илић пред меч који ће почети у 18 сати.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво