Поразом у другу рунду

Рукометаши Србије изгубили су од Румуније 38:28, у петом колу групе Ц на Светском првенству у Шведској. Пораз од Румуна неће болети много, с обзиром да је Србија као трећепласирана у групи Ц, још раније обезбедила пролаз у другу рунду такмичења.

Утакмица није имала резултатски значај, али је ваљало ојачати самопоуздање пред другу рунду такмичења. Гледајући учинак у групи Ц, Србија је словила за фаворита, међутим, Румуни су показали да су екипа вредна учешћа на Светском првенству. Играли су наши суседи брзо и ефикасно, ослањајући се на контре и добар шут са дистанце.

Србија је, у пар наврата, у првом полувремену, успела да стигне предност Румуније, чак и да поведе, али су се наши противници брзо враћали на зацртани пут и на полувреме су отишли са предношћу од три гола. Било је 20:17.

Очигледно да је пласман у другу рунду превише опустио наше рукометаше у првом полувремену. Србија је живнула на почетку другог дела. Смањила је српска репрезентација резултат на гол заостатка (21:20). Одговорили су Румуни, продорима кроз нашу одбрану на линији од шест метара, и стигли до предности од два гола.

Уследила је изједначена борба, међутим, српски одговор је био кратког даха. Румунија је почела да увећава предност, играјући све садржајније. Србија је изгледала клонуло и безвољно и Румуни су то искористили. Стигли су до тријумфа од 38:28.

Србија ће у наставку такмичења играти против три најбоље репрезентације из групе Д.

Број коментара 78

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво