Нерешено

Рат нерава, без победника. Селекције Србије и Хрватске одиграле су нерешено 24:24 у четвртом колу Светског првенства које се игра у Шведској. Србија је обезбедила пласман у даље такмичење. Предстоји меч 5. кола против Румуније, четвртак 20.30 часова, директан пренос Други програм РТС-а.

Велика борба. Обе екипе имале своје шансе да тријумфују. На крају ипак праведних 24:24. Цео меч протекао у равноправној игри. Током првог полувремена екипе се смењивале у предности од један разлике. У другом полувремену обе селекције испустиле предности од по два гола разлике, прво Хрвати, а потом и Србија.

Може се рећи да је Србија одиграла једну од најбољих утакмица откако се такмичи под тим именом. Чињеница да су наши рукометаши били за нијансу бољи ривал од константног освајача медаље на великим такмичењима у последњој деценији, да су дошли на корак од чиља и пласмана у други круг и да нису поклекли пред изразитим фаворитом само два дана након дебакла од Данске, може да представља разлог за понос.

Међутим, остаје жал због податка да су на шест минута пре краја имали два гола предности и напад, али нису успели да "оборе" традиционалног ривала, који се налазио у нокдауну.

Србија је до пред крај меча играла веома добро, поготово у одбрани, заустављајући скоро све нападачке адуте Хрвата. Снажни пивотмен Игор Вори и повремено Ивано Балић користили су преокупацију наших играча у одбрнаи њиховим бековима и постизали голове, али се Србија током утакмице чешће налазила у вођству.

Изванредни Иван Никчевић у првом полувремену и Марко Вујин, чији је јак шут дошао до изражаја у наставку меча, решетали су противничку мрежу, па је селектор "шаховничара" Славко Голужа био принуђен да промени првог голмана Мирка Алиловића.

У финишу утакмице панични Голужа променио је и Балића, па је уместо њега пар напада Хрватске покушао да изгради млади Драго Вуковић. Неискуство комплетног српског државног тима у завршницама оваквих дуела коштало је "беле орлове" злата вредне победе.

На четири минута пре краја Хрвати су имали лопту и нису знали шта да ураде у нападу. Претио им је пасиван напад, а онда је Данимир Ћурковић беспотребно истрчао из зоне 6-0 и зарадио искључење, а тај поклон Хрвати су искористили и постигли два гола.

Последњи минути протекли су у фанатичним настојањима оба тима да се домогну и другог гола. Најпре је млади Домагој Дувњак истрцао контру и неометан уздрмао стативу гола изванредног Дарка Станића, а у следећем нападу неискусни Момир Рнић је направио контрафаул и омогућио Хрватима још један атак. Тај напад завршен је шутем Балића који је укротио Станић. Утисак је да су обе екипе на крају биле задовољне исходом занимљиве и узбудљиве утакмице.

Eкипе играле у грчу, са једном жељом да се не обрукају, уствари да не изгубе. Лепу рукометну представу зачинила је резултатска клацкалица. Наша селекција показала да има потенцијала и да у сваком тренутку може да експлодира. Мотива има на претек, следи припрема за паклени други круг.

Меч је одигран у дворани "Арена" пред око 6.000 гледалаца, а судили су Абрахамсен и Кристијансен (Немачка).

Хрватска: Шего, Балић 4, Дувњак, Лацковић 2, Зрнић 6 (3), Копљар 2, Вори 8, Гојун, Матулић, Вуковић, Бунтић, Валачих, Алиловић, Штрлек 2, Муса, Нинчевић.

Србија: Станић, Бојиновић 2, Вујин 5, Никчевић 7, Ћурковић, Тоскић, Илић 4 (1), Марковић, Пејановић, Продановић 2, Стојковић, Рнић 3, Виловски, Вучковић, Станковић.

Седмерци: Хрватска 4 (3), Србија 2 (1).

Искључења: Хрватска 4, Србија 8 минута.

У последњем 5. колу Србија игра са Румунијом, а тај меч је на програму сутра од 20,30 часова у Лунду.  Директан пренос је на нашем Другом програму.

Број коментара 178

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво