Србија поражена од Данске

У мечу трећег кола Ц групе првенства света за рукометаше у шведском граду Малмеу Данска је победила Србију са 35:27 (16:14). Следећу утакмицу рукометаши Србије играју 19. јануара против репрезентације Хрватске.

Рукометаши Србије су већи део првог полувремена успели да одрже корак са Данцима, али како је време пролазило нису имали решења за противничку одбрану. После солидних 45 минута, уследио је пад у игри наше репрезентације, што су Данци искористили и славили са великих осам голова разлике. 

У периоду од 47. до 51. минута, Данци са играчем више праве 4:0 и са 25:23 одлазе на 29:23, што је било недостижно.

У мечу у коме није било осмишљене игре у нападу најефикаснији у тиму Србије били су Марко Вујин са седам, Момир Илић са пет (два из пенала) и Момир Рнић са четири гола. У екипи Данске највише голова постигли су Микел Хансен - 10 и Ханс Линдберг - седам.

На Светском првенству сутра је за Србију слободан дан, а у среду у 18.00 састаје се са селекцијом Хрватске.

Србија: Шешум 1, Вујин 7, Никчевић 1, Ћурковић, Тоскић 2, Станић 13 одбрана, Илић 5(3), Бојиновић 1, Марковић 2, Пејановић, Продановић 2, Стојковић 1, Рнић 4, Виловски, Вучковић 1, Станковић
Данска: Ландин девет одбрана, Кристијансен 4, Боесен 2, Лауге 1, Егерт 3(1), Расмусен пет одбрана, Спелерберг, Сван Хансен, Нодесбо 1, Линдберг 7, Тофт Хансен 3, Сондергард 4, Хансен 10, Нилсен.

У осталим сусретима овог кола Хрватска је поразила Аустралију са 42:15, док је Алжир савладао Румунију са 15:14 (8:10).

Рукометна репрезентација Србије остварила је до сада две победе.

У првом колу савлана је репрезентација Алжира 25:24 (13:9), док је у другом клолу била боља од Аустралије са 35:18 (16:8).

Број коментара 113

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара