Мотивисани на Данце

Рукометна репрезентација Србије први велики испит на 22. Светском пренству у Шведској, које се одржава од 13. до 30. јануара, имаће у понедељак у мечу трећег кола Ц групе против селекције Данске, а селектор "белих орлова" Веселин Вуковић очекује доста промена у игри ривала у односу на претходна велика такмичења.

"Имали смо прилике доста да гледамо наше сутрашње противнике. У питању је веома квалитетан тим са доста искуства. Припремни период и почетак првенства показали су, међутим, да су они унели доста новина у игри", рекао је Вуковић дан уочи важног окршаја у Малмеу.

Он је напоменуо да посезање за променама у концепцији на самом почетку Мондијала "може да значи да Данци нису задовољни оним што су радили у претходном периоду".

"Много тога ће зависити од чињенице како почнемо меч. Покушаћемо да трчимо више од њих и да игру базирамо на доброј одбрани", навео је Вуковић, који тврди да су стручни штаб и наши репрезентативци добро упознати са квалитетима Данаца.

Као један од адута својих изабраника, који ће играти против екипе са великим бројем навијача, селектор Србије је споменуо "жељу за реваншом због претходних неколико пораза од Данске".

"Мислим да ћемо имати баш велики мотив да покажемо много боље партије у наставку првенства него што је то био случај на премијери против Алжира", поручио је Вуковић.

Један од најубојитијих нападача нашег државног тима Марко Вујин оценио је да су Данци апсолутни фаворити у окршају са Србијом.

"Доказали су у последњих пар година да су веома квалитетна екипа. Надам се, међутим, да можемо да одиграмо много боље него у сусрету са Алжиром", нагласио је Вујин.

Он је подсетио да је репрезентација Србије пре две године на Мондијалу у Хрватској одиграла одличну утакмицу против Данске и да су на том мечу "бели орлови" били до пред крај меча у вођству, али је на крају фаворизовани противник дошао до бодова.

"Верујем да се тако нешто неће поновити сутра", закључио је Вујин.

Утакмица Србија - Данска игра се у понедељак од 20.15 часова у дворани "Арена" у Малмеу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара