Кенгури за разигравање

Алжир је иза нас. Следи меч за уигравање. Противник је можда и једини аутсајдер у групи, Аустралија. Селектор Веселин Вуковић оценио је да су његови изабраници победом над Алжиром (25:24) у првом колу Ц групе шампионата света у Шведској "пробили лед" и додао да их против Аустралије очекује далеко лакши посао. Меч се игра сутра од 18.00 часова. Директан пренос је на нашем Другом програму.

Први, и најтежи, меч на шампионату је добијен. Селектор је уверен да његови пулени могу да пруже многоо боњу игру и да им је јуче био само лош дан. Вуковић очекује да ће у утакмици са "кенгурима" моћи да разигра тим који је јуче имао тежак окршај са афричком селекцијом.

"Сигурно нећу утрошити много времена за припрему меча са Аустралијом. Тај дуел треба искористити за равномерно распоређивање минутаже и одмарање појединаца који су јуче провели доста времена на терену", поручио је Вуковић.

Селектор нашег државног тима не дели забринутост српских извештача који нису задовољни премијерним издањем Србије на Мондијалу.

"Све иде према плану. Велики тимови се разликују од малих управо по томе што су када им не иде на терену свесни тога и највише захваљујући концентрацији добијају утакмице. У последњих пар напада против Алжираца одиграли смо квалитетно, зрело и заслужено дошли до бодова", тврди Вуковић.

Он је рекао да је после сусрета у дворани "Шпарбанк Арена" у Лунду честитао ученицима на победи "без обзира на све глупости које су направили током напорног меча".

Крило "белих орлова" Рајко Продановић, који је синоћ имао запажену ролу у тренуцима када се одлучивало, рекао је да има врло мало информација о следећем ривалу на Светском првенству.

"Знамо да су слабији противник од Алжира, који се показао као изузетно незгодан ривал", био је кратак Продановић.

Лево крило Србије Иван Никчевић поновио је много пута изговорену оцену да атипична одбрана афричких селекција не одговара нашим играчима и да се они нису снашли ни синоћ.

"Утакмица са Алжиром је за нас сада завршена прича. Окрећемо се сусрету са Аустралијом у који морамо ући максимално концентрсиани пошто из искуства знамо да су унапред добијене утакмице по правилу најтеже", закључио је искусни Никчевић.

Утакмица Србија - Аустралија игра се сутра од 18 часова у дворани "Арена" у Малмеу. Директан пренос је на Другом програму РТС-а.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара