Дерби Партизану

Рукометни дерби припао је играчима Партизана. Рукометаши црно-белих славили су против Црвене звезде са 29:26, иако је Звезда на полувремену имала предност од 13:10. Црвено-бели су тако претпели први пораз у шампионату.

Ношени фантастичним навијањем црвено-бели су лако су решили прво полувреме у своју корист. У наставку су чак и повели са четири гола предности. Међутим, од тог тренутка, Партизан креће силовито, преокреће резултат и на крају заслужено тријумфује.

У сјајној рукометној представи, у којој се, додуше, много грешило, Партизан је успео да направи велики преокрет и заслужено савлада Црвену звезду.

Домаћа екипа "црвено-белих" је током већег дела сусрета имала иницијативу и вођство, играјући много боље и брже. Осим тога, рукометаши Звезде су мање грешили, па је први део сусрета завршен њеним убедљивим вођством.

У другом полувремену дошло је до великог преокрета и пада у игри Звезде. Рукометаши Партизана су то искористили и у фуриозном налету не само да су достигли високо вођство вечитих ривала од пет голова, него су на крају тријумфовали са убедљивих 29:26.

Почетни ударац на утакмици извела је глумица Тања Бошковић.

Меч је обележио тренер Црвене звезде Игор Бутулија, који је жучно протестовао код судија, незадовољан њиховим одлукама. Иако је револт Бутулије био жесток, судијски пар га није удаљио са паркета.

Пред око 1.200 гледалаца у дворани Шумице, судили су Стојковић и Николић из Ниша.

После ове победе, Партизан је трећепласирани на табели изједначивши се по броју бодова са водећима Колубаром и Црвеном звездом, али има утакмицу мање.

Црвена звезда: Иванишевић, Живковић, Пешић, Пантелић, Перовић, Ђурић, Ристић, Љубишић, Пушица, Стојановић, Лековић, Јокић, Тривунџа, Зеленовић.

Партизан: Љубеновић, Бутулија, Минић, Б. Радановић, Димитријевић, Максић, Маринковић, Милић, С. Радановић, Пилиповић, Илић, Костадиновић, Маријанац, Мештер.

Тријумфом у вечитом дербију "црно-бели" су избили на трећу позицију суперлигашке табеле.

Партизан сада има два бода мање од водећег актуелног првака лазаревачке Колубаре и другопласиране Црвене звезде, али и утакмицу мање.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије