Симоновић: Некоректна кампања

Градоначелник Ниша Милош Симоновић позвао је министарку спорта Снежану Самарџић-Марковић и председника Управног одбора Рукометног савеза Србије Велимира Марјановића да у интересу спорта превазиђу све неспоразуме око организације Европског првенства у рукомету 2012. године.

Симоновић је реаговао поводом информација да је Нишу одузето домаћинство за једну од квалификационих група за Европско првенство.

"Некоректно је да се путем медија води негативна кампања против града Ниша, који се у претходним годинама показао као добар домаћин рукометној репрезентацији Србије и финансијски подржао Рукометни савез Србије", навео је Симоновић у отвореном писму министарки спорта и функционеру рукометног савеза Србије.

"Ово питање за нас је изнад дневно политичких интереса и неприхватљиво је рушити углед града Ниша као успешног организатора великих спортских догађаја. Зато вас позивам да, у интересу спорта и у интересу Србије, превазиђемо постојеће неспоразуме", истакао је Симоновић.

Он је навео да је Ниш први почео припреме за Европско првенство у рукомету 2012. године на тај начин што је одредио средства и кренуо у реконструкцију постојеће хале Чаир, чиме ће бити отклоњени сви недостаци, "баш као и у халама у Београду и Новом Саду".

"Пројектом реконструкције предвиђено је задовољавање свих захтева Међународне рукометне федерације (ИХФ) за несметано одржавање квалификационих утакмица ЕП 2012. у Нишу", рекао је Симоновић. Он је навео да се то посебно односи на димензије спорног борилишта, проширење капацитета дворане, формирање ВИП ложе, прес центра, вентилацију и климатизацију, као и све друге услове које прописује ИХФ.

Медији су објавили да је Нишу одузета прилика да буде домаћин рукометног такмичења, јер хала Чаир не задовољава услове ИХФ-а, а да градња планиране нове хале није ни почела.

Градско руководство наводи да не сноси одговорност због тога што нова хала није изграђена, јер пројекат није одобрила Влада Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије