Лино напустио Хрватску

Лино Червар, који је хрватске рукометаше водио до олимпијског и светског злата, више није селектор "каубоја". Одлука делује као коначна, мада је Червар, још током Европског првенства у Аустрији подне оа повукао оставку. Од сада, тренира само скопски Металург.

Део дилема око селектора хрватске рукометне репрезентације је решен. То више неће бити Лино Червар, који се претходних месеци посвађао са безмало свим кључним људима у тамошњем рукомету и, коначно, одбио да потпише нови уговор.

"Због клупских обавеза нисам у могућности да и даље обављам функцију селектора хрватске рукометне репрезентације. Нажалост, у Металургу су ми рекли како клуб трпи због мојих избивања из клуба у просеку два и по месеца годишње", објаснио је Червар, иако су хрватски медији последњих дана шпекулисали да ће потписивање новог уговора бити пука формалност.

Такав развој ситуације потврдио је и први човек Хрватског рукометног савеза Санди Шола, који је у неколико наврата изјављивао да ће Червар водити Хрватску све до краја Олимпијског турнира у Лондону за две године.

Очигледне, две стране нису успеле да пронађу компромисно решење, иако му је савез понудио да води екипу само на великим такмичењима, док би бригу о репрезентацији, у међувремену, водио његов помоћник Славко Голужа.

Червар је Хрватску репрезентацију водио пуних осам година. За сада нема најава ко би могао преузети његово место.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије