Прва победа јуниорки

У трећем колу А групе првенства света, које се одржава у Јужној Кореји, женска јуниорска рукометна репрезентациа Србије победила је селекцијуТуниса резултатом 47:32 (18:13) и задржала шансе да се у другој фази такмичења бори за медаље.

Насе младе рукометашице, које су пре две године у конкуренцији кадеткиња биле друге на свету, шампионат су почеле поразима против Немачке и Норвешке, па им је данас победа била императив.

После сугурне и ефикасне игре од порвог до последњег минута јуниорке Србије су освојиле два бода, па ће са више самопуздања ући у преостала два дуела против Гренланда и Француске.

Сутра је на првенству слободан дан, а у среду се Србија састаје са Француском и тај дуел ће највероватније одлучити ко ће заузети треће место у групи и ући у борбу за медаље.

У преостале две утакмице трећег кола А групе Норвешка је савладала Гренланд 38:19, док су Немачка и Француска играли нересено 25:25.

После трећег кола Норвешка има шест бодова. Немачка и Француска по пет, Србија два, а Тунис и Гренланд су без бодова.

Србија: Рисовић, Рибичић 2, Рабата, Поповић, Обрадовић 2, Радоичић 4, Филиповић, Васић 5, Радојевић 2, Чолић, Георгијев, Николић 6, Томанић 1, Живковић 9, Цвијић 7, Трифуновић 9.

Тунис: Арфауји, Секри, Ел Хауји 8, Каблути, Хауади 7, Чабчуб, Даула 11, Мансури, Бен Хађ, Белгали, Габтни, Нагази 1, Хлаили, Трабелси, Гериси 4, Гомрасини 1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво