Цветковић сам себе удаљио од места селектора

Председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић рекао је да ће на првој следећој седници Управног одбора РС расправљати о селектору мушке репрезентације Јовици Цветковићу, који ће, према његовим речима, највероватније остати без ангажмана.

"УО је место где се такве ствари решавају, а до сада је у свему подржавао селектора. Међутим, питање је како ће после ових неоснованих оптужби УО реаговати", рекао је Марјановић у интервјуу за сајт РС-а.

Цветковић је претходних недеље ушао у јавну полемику са руководством РС-а, а једног од чланова УО, Александра Благојевића, оптужио је да се кладио против Србије у утакмици са Немачком на Светском првенсту почетком године.

"Цветковићу уговор истиче 25. јуна. Први наредни УО ће се бавити тим питањем. Догађаји и артиљеријска паљба на Савез у последњих 20 дана нас је доста удаљила. Једино што је основано јесте разлика у виђењу финансијског статуса селектора", казао је Марјановић.

Он је објаснио да је Цветковић тражио већу плату него што је РС у овом тренутку могао да му понуди.

"Ми смо нудили четири хиљаде евра месечно ове године, следеће године пет, па шест, и на крају седам у 2012. године. Цветковић је тражио већу плату од четири хиљаде и да ради у клубу", навео је Марјановић и подсетио да је један од услова пре него што је Цветковић изабран, био да се селектор посвети само раду са репрезентацијом.

Марјановић је рекао и да Цветковић, упркос свему, има велике заслуге за успех Србије, која је у јануару освојила осмо место на СП, а недавно се пласирала и на Европско првенство.

"Наравно да је Цветковић заслужан. Он је изабран од стране овог УО, када се репрезентација стварала од нуле. Тај концепт је у овом периоду био одржив и наравно да заслуге припадају прво играчима, затим селектору, а онда Савезу", поручио је председник РС-а.

Он је додао да не разуме зашто Цветковић није имао стрпљења да сачека још неколико година како би у потпуности наплатио добре резултате са репрезентацијом.

"Разумем жељу да се капитализује рад, али не разумем искључивост да то мора одмах и сада. Прво направите резултат и онда одете за највећи новац, а не правите неке половичне концепте - Србија и неки клуб у региону", казао је Марјановић.

Он је додао да не замера репрезентативцима који су недавно јавним писмом подржали Цветковића, али је истакао да играчи не постављају селектора.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара