Србија победила Фарска Острва

Рукометна репрезентација Србије савладала је у Зајечару Фарска Острва са 39:20 (17:12), у деветом колу такмичења у квалификационој Групи 2 за пласман на Европско првенство у Аустрији.

Србија је победом у меча са Фарским Острвима стигла на корак до Европског првенства, али ће морати да сачека крај квалификација да би осигурала пласман.

Као што се и очекивало, рукометаши Србије нису имали тежак посао у Зајечару. Против екипе скромног знања играли су допадљиво, боље у другом него у првом полувремену.

Гости са Фарских Острва послужили су селектору Србије Јовици Цветковићу да одмори искусније играче и пружи шансу млађима. Србија је повела са 3:0, повећала на убедљивих 6:1 у седмом минуту, а затим дозволила противнику да приђе на 11:8. До краја првог дела игре, ипак је појачала ритам и отишла на одмор са 17:12.

У другом полувремену рукометаши Србије само су повећавали разлику, те су на крају меча имали предност од 19 голова разлике (39:20).

Најефикаснији у победничкој екипи био је Марко Вујин са шест голова.

Последњи меч квалификација Србија игра у гостима, са Италијом у суботу 20. јуна, у Трсту.

У Групи 2 Русија је већ обезбедила пласман, а други учесник ЕП биће одлучен између Србије и Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина сутра игра на свом терену против Русије, а затим се 20. јуна састаје у гостима са Фарским Острвима.

Европско првенство одржаће се у јануару 2010. године у Аустрији.

Велимир Марјановић поново изабран за председника УО РСС

Председник рукометног клуба Партизан Велимир Марјановић поново је данас изабран за председника Управног одбора Рукометног савеза Србије на Скупштини која је одржана у Зајечару.

Како се наводи у саопштењу Рукометног савеза Србије, Марјановић је једногласно изабран за председника УО РСС, док је за председника

Скупштине РСС поново изабран Драган Буквић, а противкандидат је био Владан Јовичић.

На Скупштини су учествовала 73 од 79 делегата.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво