Србија поражена у Русији

Мушка рукометна репрезентација Србије поражена је у Чехову од селекције Русије са 35:31 (17:17) у утакмици осмог кола Друге групе квалификација за Европско првенство 2010. године.

Најефикаснији у нашем тиму био је Бојиновић са седам голова, док су Стојановић, Анђелковић, Шешум и Илић постигли по четири поготка.

Репрезентација Србије је играла одлично 45 минута, а 20 минута пре краја имала је вођство од три гола разлике. У финишу су, међутим, Руси знатно појачали темпо, а наши играчи су почели доста да греше и домаћини су преокренули резултат.

У другој утакмици ове групе репрезентација Босне и Херцеговине савладала је у гостима Швајцарску са 34:31.

Упркос овом поразу, наша селекција је задржала друго место у групи, које води на шампионат Европе. Два кола пре краја квалификација Русија је прва на табели са 14 бодова, три више од Србије и БиХ. Следе Швајцарска са седам и Италија са пет бодова, док су Фарска Острва без бодова.

Уколико тако остане до краја квалификација, Србији ће припасти друго место због бољег резултата у међусобним дуелима. Босна и Херцеговина је у Сарајеву победила Србију 31:28, али је наш тим у реваншу у Нишу остварио предност од пет голова - 28:23.

Репрезентација Србије у среду дочекује Фарска Острва, а у последњем колу 21. јуна гостује у Италији.

Пласман на Европско првенство у Аустрији обезбедиће две првопласиране у групи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се