Играчи Србије: Не смењујте Јовицу Цветковића

Играчи и стручни штаб рукометне репрезентације Србије стали су у одбрану селектора Јовице Цветковића, који ће према писању појединих медија ускоро добити отказ.

Један од играча Момир Илић недавно је изјавио да екипа "има циљ, дух и дах репрезентације и да је створено нешто вредно што треба сачувати", а данас су му се прикључиле и колеге из националног тима.

"То је био дуг и мукотрпан трогодишњи процес стварања који и даље траје. На том, нимало лаком, путу стварања са жељом да успемо и остваримо постављене циљеве, нама је тада, а и сада потребно поверење и помоћ свих добронамерних у свету рукомета", наводи се у писму рукометаша Србије.

Репрезентативци су се запитали зашто се прича о отказу Цветковићу сада, када се национални тим налази на корак од пласмана на Европско првенство 2010. године и након што је почетком ове године освојио осмо место на Светском првенству.

"Питамо се зашто, и коме то иде у прилог, или можда зато што репрезентацији иде добро, па је време да се мења? Репрезентативна селекција дише као један човек, атмосфера је као у великој породици.

Да ли је једини проблем то што је за то најзаслужнији селектор Јовица Цветковић", наводи се у писму.

Цветковић се недавно јавно сукобио са чланом Управног одбора Рукометног савеза Србије Александром Благојевићем, кога је оптужио да се кладио на победу Немачке у утакмици са Србијом на Светском првенству у јануару.

"Не мислимо да је позадина свега материјална добит, него једноставно несналажење, рогобатност, или нешто друго, и у неким другим ситуацијама, можда не би имала тако негативног одјека, али тада, у том тренутку на СП, јако је болело", закључује се у писму.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се