Бутулија: Звезди потребна финансијска помоћ

Тренер рукометаша Црвене звезде Игор Бутулија изјавио је да је "црвено-белима" потребна финансијска помоћ како би клуб следеће сезоне могао да се такмичи у Европи и да буде конкурент у борби за титулу шампиона Србије.

"Мора да се пробуди свест свих Звездаша. Има нас 4,5 милиона, а можда и више. Сви они који имају утицај у државним и приватним фирмама морају да помогну. Звезда мора да се уједини више него икад... Партизан је то успео претходних година, зато су прошле сезоне освојили титулу у свим важним спортовима", рекао је Бутулија агенцији Бета.

"Имамо одличну сарадњу са фудбалским и кошаркашким клубом Црвена звезда и желимо да се ујединимо како би следеће сезоне могли да будемо конкуренти Колубари и Партизану", додао је он.

Раније данас, на конференцији за новинаре, председник Управног одбора Црвене звезде Бобан Главоњић подсетио је да је клуб недавно потписао уговор са грчком компанијом Алумил, али да је "црвено-белима" због дугова претходне управе потребно још неколико спонзора.

"Несхватиљиво је да једна велика грчка компанија препозна величину клуба као што је Звезда, а да нема неке наше фирме, ни државне, да помогне. Звезда није приватни клуб", казао је Главоњић. Он је упозорио да "црвено-бели" и Европској рукометној федерацији (ЕХФ) дугују 17.000 евра, због чега би београдски клуб могао да остане без такмичења у Купу ЕХФ следеће сезоне. "Несхватљиво ми је да су, за време претходне управе, паре намењене ЕХФ-у које смо добили од Скупштине града, оду у непознатом правцу. Дугујемо ЕФХ-у око 17.000 евра, а до петка морамо да платимо 7.000 или нећемо играти у европском такмичењу", рекао је Главоњић и захвалио се Скупштини града и компанији Ласта које су прошле сезоне помогли "црвено-беле".

Упркос свим проблемима, Главоњић је оценио да је Звезда прошла сезона била успешна за клуб. "Направили смо успех у можда и најтежој финансијској ситуацији за клуб. Играли смо у Лиги шампиона, а током сезоне смо остали без седморице играча. На крају смо створили младу екипу, освојили треће место у првенство и квалификовали се за Куп ЕХФ", закључио је Главоњић.

Челници Црвене звезде истакли су и да желе екипу да појачају са још два до три квалитетна страна играча, који би уз домаће рукометаше, донели клубу квалитет да се равноправно такмичи у националном шампионату и Европи.

Директор клуба Предраг Перуничић казао је да "црвено-бели" имају визију тима за следећу сезоне и да ће, уз договор са тренером Бутулијом, довести појачања.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се