Рукометашице Србије изгубиле од Немачке

Женска рукометна репрезентација Србије изгубила је у Зајечару од селекције Немачке са 24:29 (10:16), у првој утакмици баража за пласман на Светско првенство у Кини.

Рукометашице Србије нису добро почеле утакмицу, јер су допустиле противницама да поведу са 3:0. Почетну предност успеле су да стигну, али не и да наметну свој ритам.

Немачка је у 27. минуту имала предност од 15:9, а и на полувреме је отишла са предношћу од шест голова (16:10).

У другом делу меча ништа се значајно није променило. Немачке рукометашице одржавале су предност, а Србија је успела да дође до два гола "минуса" тек у 49. минуту, што није било довољно да се промени однос снага на терену.

У завршници гошће су још појачале темпо и завршиле меч са пет голова предности, што их чини фаворима у предстојећем реваншу у Немачкој.

У репрезентацији Србије најефикасније биле су Дијана Штевин и Андреа Лекић са по пет голова, док је у екипи Немачке највише голова постигла Грит Јурак - седам.

Реванш меч баража за пласман на Светско првенство у Кини играће се за седам дана у Хамбургу.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво