Пуно проблема пред бараж са Чешком

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић изјавио је Тањугу да ће његови изабраници имати пуно проблема пред бараж са Чешком за одлазак на шампионат света, који ће 2011. године бити одржан у Шведској.

"Највећи проблем биће нам кратак период за припреме, пошто ћемо до мечева са Чесима у јуну имати само 21 тренинг", оценио је Вуковић који је у Скупстини Београда присуствовао жребу група друге фазе квалификација за 10. Европско првенство рукометаша, чији је домаћин Србија 2012. године. .

Он је напоменуо да ће чешки државни тим бити "изузетно мотивисан", с обзиром да их је репрезентација Србије пре две године у Нишу елиминисала из борбе за одлазак на шампионат света у Хрватској и то захаваљујући мањем броју примљених голова на домаћем терену.

"Сада ће ситуација бити потпуно другачија, пошто ће у реваншу Чеси бити домаћини. Додатну мотивацију представљаће им податак да су, попут наше селекције, лоше завршили учешће на првенству Европе у Аустрији", навео је Вуковић.

Нови предводник "белих орлова", коме ће "Недеља ЕХФ" буити прва акција са државним тимом, пожалио се на изостанак играча који наступају у шпанској лиги, као и рукометаша мађарског Веспрема који ће се репрезентативним припремама прикључити у среду.

"Ових дана покушаћемо да поставимо темеље наше игре, иако то неће бити нимало лако јер имамо само 11 тренинга. Потрудићемо се да вешто прикријемо недостатке у игри, као и да максимално искористимо оно што је добро", закључио је Вуковић.

Рукометни репрезентативац Србије Вукашин Рајковић истакао је да екипа која се окупила на припремама у Ковилову има неких малих проблема са повредама и доласком играча.

Репрезентација је у недељу почела припреме за време ЕХФ недеље, када су паузе у шампионатима у Европи.

"Мислим да неће бити проблем да се уклопимо у систем рада са новим селектором Веселином Вуковићем. Имаћемо времена да испробамо неке ствари, да видимо како ће то да функционише и да се спремимо за утакмицу у јуну, која нам доста значи. Верујем да ћемо да се пласирамо на СП", рекао је Рајковић на конференцији за новинаре у Скупштини града.

Репрезентација Србије 12. јуна у Нишу игра са Чешком прву утакмицу квалификација за Светско првенство 2011. године у Шведској.

Један од најбољих играча репрезентације Момир Илић нагласио је да је веома тешка ситуација за српски рукомет, а да играче очекује тежак задатак у квалификацијама за Светско првенство 2011. године.

"Нисмо комплетни, јер нема играча из Мађарске и Шпаније. Имамо мало времена да се спремимо. Мислим да имамо квалитет и да треба у себе да верујемо, али и да заборавимо неке ствари које су се раније дешавале", рекао је Илић.

Он је додао да је српском рукомету потребно заједништво и да тако може да иде напред.

Селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић искористио је прву конференцију за новинаре од када је дошао на функцију да обећа одличну сарадњу са медијима, али уколико буду поштовали "кодексе понашања", што значи да поштују играче и не узнемиравају их за време спавања и одмора.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се