Вуковић: Нема много времена

Рукометна репрезентација Србије почела је припреме у Ковилову, а нови селектор Веселин Вуковић нагласио је да нема много времена за тренинге до првих утакмица са Чешком у квалификацијама за Светско првенство 2011. године.

Први меч са Чешком играће се 12. јуна Нишу, а реванш седам дана касније, а репрезентација ће прве припреме завршити следећег викенда.

"Немамо времена и зато ћемо покушати уочи утакмице да окупимо неке играче мало раније, а у зависности од тога када завршавају такмичења у својим лигама. Већ знамо да на рукометаше из Немачке не можемо да рачунамо до 6. јуна, али на срећу шпанска лига се завршава 15.маја", рекао је Вуковић.

Према његовим речима, важно је да се што више играча окупи на контролним припремама и да се провери здравствено стање.

"На пример, јуче је већина репрезентативаца играла редовно коло лиге, или мечеве купа и увек могу да се догоде ситне повреде. Рукомет је такав спорт", рекао је Вуковић. Он је истакао да "у овом тренутку није желео да се одрекне ниједног играча". "Мало је времена да би се било какви резови правили. Желим да видим све играче који су били у последње време на разним списковима и да евентуално проверим два, три нова играча. За кратак рок то је најпрактичније решење", рекао је Вуковић. Селектор Србије нагласио је да је његова девиза да ниједан играч није отписан за репрезецатнију, док то сам не каже.

"Никада играче нисам делио на младе и старе, само на добре и мање добре. Мислим да ћу се тога држати и даље. Ако неко са 45 година може да помогне репрезентацији... зашто да не?", рекао је Вуковић.

За време седмодневних припрема у Ковилову неће се играти ниједна контролна утакмица.

"Мађари су нам понудили да играмо, али нисмо могли да прихватимо, јер не бисмо имали екипу. Нисмо комплетни. Имаћемо 11 тренинга и за то време покушаћемо да прођемо све фазе, како би играчи однели идеју шта ћемо од њих очекивати", рекао је Вуковић.

Он је додао да је основна концепција да се што више искористе добре стране, а да се сакрију оне лоше, којих "евидентно има, јер то показује резултат на Европском првенству у Аустрији".

"Нешто није било у реду. Покушаћу да осветлим ситуацију из више углова", рекао је Вуковић.

Селектор Србије објаснио је да ће се применити "шведски модел" из времена када су Швеђани били веома јаки, освајали медаље и сви играли у иностранству.

"Сви играчи су тада имали у писаној форми шта треба да раде и да спреме, пре него што дођу на припреме, како би се што мање времена губило. То су биле скрипте од по стотинак страна", рекао је Вуковић и закључио: "Треба да покушамо да будемо што практичнији".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара