Динамо у полуфиналу Купа

Рукометаши панчевачког Динама пласирали су се у полуфинале Купа Србије, пошто су у среду, у хали спортова "Стрелиште", пред око 700 гледалаца, савладали тим Прибоја са 27:22(9:11).

После тачно 30 година рукометаши панчевачког Динама играће по девети пут у својој богатој спортској историји у полуфиналу националног купа. Последњи пут је то било 1980. године, када су у Шапцу изгубили од екипе Металопластике.

Четвртфинални меч са Прибојцима показао је право лице овог састава Динама. Када се заинате, могу сваког да победе, а опуштени и од сваког да изгубе.

Домаћи су повели са 6:2 у 9. минуту, па грешкама, претежно у нападу, омогућили гостима да не само преокрену до одмора на плус 4, већ и у наставку вођство повећају на плус 4, колико је било у 35. минуту (11:15).

После тога Панчевци су се лагано приближавали до гола разлике за госте, колико је било у 47. минуту (18:19). Тада долази до правог усијања, више око терена и у гледалишту, а све узроковано најблаже речено чудним критеријуми судија, поготову Величковића.

То доводи до скоро десетоминутог прекида игра, када је овај арбитар изричито захтевао да се на трибине са столица поред терена пресели целокупно руководство Динама.

После повуци-потегни, меч је настављен, а Динамовцима као да је прорадио инат и из минута у минут све више су доминирали игром, па су преузели вођство и повећали своју предност за коначно клупсто историјско славље.

Најмаркантнија фигура меча био је млади голман Динама Никола Стефановић са чак 23 одбране. Уз њега, код домаћих треба истаћи Рвачанина и Комланова, а код гостију голмана Кукића и сјајног леворуког шутера Бошковића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара