Неуништиви рукометаши Партизана након незапамћене драме освојили Куп Србије

Рукометаши Партизана освојили су Куп Србије пошто су у финалу у Новом Саду победили Војводину након невероватно драматичног меча и бољег извођења седмераца. Црно-бели су освојили трофеј након 11 година чекања.

Неуништиви рукометаши Партизана након незапамћене драме освојили Куп Србије Неуништиви рукометаши Партизана након незапамћене драме освојили Куп Србије

Мало је фалило да финале Купа "Др Бранислав Покрајац" у Новом Саду остане у сенци нереда на трибинама због којих је меч крајем другог полувремена прекинут, али нису то дозволили сјајни рукометаши Партизана и Војводине који су приредили невероватно драматичну борбу за трофеј.

Упорни, истрајни и срчани црно-бели надокнадили су велики заостатак из првог полувремена, небројано пута се извукли из наоко безнадежних ситуација и након изједначених 60 минута игре (19:19) и продужетака (24:24) мирније изводили седмерце.

Направили су изабраници Ђорђа Ћирковића прави подвиг неочекиваном победом у гостима над десетоструким узастопним шампионом Србије и у клупске витрине у Хумској улици донели нови трофеј након више од деценије чекања.

Није деловало да ће се финале завршити тријумфом унапред прежаљеног Партизана пошто је прекаљена Војводина много боље и сигурније ушла у меч. Већ крајем првог полувремен је стекла шест голова предности, а водила је са 13:8 након 30 минута игре.

Мирисало је да ће друго полувреме бити само формалност и да ће фаворит на свом терену без много потешкоћа утакмицу привести крају и освојити пети трофеј Купа у последњих шест година, али су играчи Партизана у наставку заиграли много чвршће и одлучније.

Топили су црно-бели заостатак и на 10 минута до краја коначно изједначили на 17:17. Војводина је постигла погодак и поново повела, а онда је утакмица прекинута због сукоба организованих навијача два тима.

Бакље и разни предмети полетели су са једног на други део трибина скученог спортског центра на Сланој бари, а док је полиција интервенисала, судије и делегат су одлучили да играче оба тима повуку са терена.

Дуго су надлежни већали како даље и одлучено је да се финални меч настави, али уз упозорење навијачима да ће цела хала бити испражњена чим на игралиште падне макар и један предмет.

Неочекивана пауза је очигледно омела рукометаше оба тима, али је након неколико неспретних и неискоришћених напада на обе стране терена Партизан поново поравнао резултат - 18:18.

Голубовић је потом затресао мрежу за ново вођство Војводине, голман Трнавац је омогућио саиграчима напад у којем би гол вероватно значио и победу, али се истакао и његов колега Немања Марјановић, што је Урош Којадиновић искористио да у последњем нападу Партизана изједначи на 19:19.

"Лалама" је остало десетак секунди да организују брз напад, али се испоставило да им то није довољно, па је утакмица ушла у продужетке.

Нерешено (21:21) је било и после првог продужетка. Којадиновић је у самом финишу промашио седмерац, али су црно-бели повели чим је почео други екстра период.

Скупо је Партизан могао да кошта још један пенал који није претворен у гол, али и јефтина грешка Којадиновића јер су играчи у црвено-белим дресовима нанизали три гола и после дуго времена умакли на плус два.

Ни то није "убило" Партизан који се са брза два поготка по ко зна који пут вратио из мртвих и поравнао на 24:24, а онда је уследила кулминација драме на Сланој бари. Београђани су играли без голмана у пољу, што је омогућило Рогану да у последњим секундама другог продужетка покуша са центра да затресе мрежу. Којадиновић је одбранио свој гол, али из голманског простора, па су Новосађани добили седмерац вредан трофеја.

Време је истекло и све је стало у један шут Воркапића, али га је сјајни Немања Марјановић зауставио и финале је морало да се заврши извођењем седмераца.

Након једног, јунак црно-белих постао је и други чувар мреже. Лука Арсенић је ушао као џокер и збунио искусног Бориса Пуховског који је погодио пречку. Играчи Партизана су се постарали да не промаше ниједан седмерац и френетично славље са навијачима у Новом Саду могло је да почне.

Када се подвуче црта, јунак меча Немања Марјановић је имао 10 одбрана, а Лука Арсенић шест. Капитен Партизана Никола Зечевић је био најефикаснији са девет голова, од тога седам са линије седам метара - без промашаја. Урош Којадиновић је постигао пет, Иван Мићић четири гола, док је три пута мрежу тресао Вељко Поповић.

Код Војводине је најбољи био бивши голман црно-белих Андреј Трнавац са 18 одбрана. Петар Ђорђић је постигао пет голова, колико је дао и Воркапић. Бојан Рађеновић је погодио четири пута. Дарко Миленковић је допринео тиму са три гола, колико је дао и Лука Роган.

Партизан је освојио 12. национални Куп у историји клуба, а први после 11 година чекања.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво