Брегар пред одлучујући дуел са Турском: Чека нас озбиљан противник

Селектор женске рукометне репрезентације Урош Брегар рекао је уочи одлучујуће утакмице у квалификацијама за Европско првенство против Турске да су добре игре националног тима из претходних утакмица разлог за оптимизам.

Женска рукометна репрезентација Србије одиграће у недељу од 18.00 часова у зрењанинској Кристалној дворани одлучујућу утакмицу у квалификацијама за Европско првенство против селекције Турске.

После више него убедљуве победе над Бугарском, Српкиње су допутовале у Зрењанин, где су очекивања пред дуел са Турском изнели селектор Урош Брегар, рукометашице Јована Јововић и Катарина Бојичић, као и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић.

Селекцији Србије је довољан бод у дуелу са Турском да се пласира на шампионат Европе заједно са Црном Гором, првопласираном из групе 6.

Селектор Урош Брегар је истакао да су добре игре из претходних утакмица разлог за оптимизам.

"Вратили смо се са победом из Бугарске, та утакмица није била тешка за нас, али нас у недељу чека озбиљан противник и морамо се припремити да тај меч добијемо и пласирамо се на Европско првенство. Све играчице су здраве, можемо несметано да радимо и надамо се позитивном резултату", рекао је словеначки стручњак.

Бојичић: Очекујем велику борбу, жар, жељу, срце

Репрезентативка Србије Катарина Бојичић такође је истакла задовољство игром националног тима у Бугарској и рекла да очекује интензивнији меч против Турске. 

"Као што је ова утакмица најбитнија нама, тако је и Турској, те очекујем велику борбу, жар, жељу, срце. Нисмо дуго тренирале, али смо дале све од себе да се припремимо што боље и очекујемо победу. Позивам навијаче да дођу и помогну нам да одиграмо овај меч што боље", поручила је Бојичићева.

Јововић: Све зависи од нас

И Јована Јововић је позвала навијаче да дођу у Кристалну дворану и подрже Србију на последњем кораку ка Европском првенству.

"На нама је да на терену покажемо у каквој смо тренутно форми. Што се тиче утакмице са Бугарском, успеле смо и да одморимо поједине играчице, а опет да пружимо максимум и одиграмо озбиљно. Све смо утакмицу завршиле здраве, што је и селектору било најбитније. Против Турске нам неће бити лако, али опет све зависи од нас, како ћемо ући у утакмицу и какву ћемо имати реализацију. За нас би био велики корак и обавеза да се пласирамо на Европско првенство", нагласила је Јововићева.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво