Читај ми!

Рукометашице Србије против лидера Црне Горе настављају квалификације за Европско првенство (17.50, РТС2)

Женска рукометна селекција Србије од 18.00 у Зрењанину игра трећи дуел Групе 6 квалификација за Европско првенство у Аустрији, Швајцарској и Мађарској. Противник је лидер групе Црна Гора. Меч можете да пратите путем директног преноса на РТС2 и из часа у час на нашем порталу.

Рукометашице Србије против лидера Црне Горе настављају квалификације за Европско првенство (17.50, РТС2) Рукометашице Србије против лидера Црне Горе настављају квалификације за Европско првенство (17.50, РТС2)

После убведљивог славља над Бугарском (40:16) и ремија са Турском 29:29 следи сусрет са најквалитетнијом екипом у Групи 6.

Очекивања Уроша Брегара и повратак важних лица

Селектор Србије Урош Брегар истакао је пред сусрет са Црном Гором да радује повратак Јоване Рисовић и Марије Петровић.

"Имали смо уочи ове утакмице четири тренинга до сада у Зрењанину. У тим су се вратиле капитен Јована Рисовић и Марија Петровић, које нису играле на СП, имали смо и мањих здравствених проблема. Што се сутрашње утакмице тиче, пред нама је добро организован и јак противник ког добро познајемо", рекао је Брегар на конференцији за медије, пренео је званични сајт РСС. 

"Направили су добар резултат на последњем светском и европском првенству и сигурно да ће нам пуно значити подршка публике, коју овим путем позивам да нас бодри. Обећавам да ћемо се борити и дати све од себе, како би се на крају заједно радовали", додао је Брегар.

Црногорке са Нишлијком на клупи доминантне у прва два кола

Црна Гора на леђима клупских успеха и високог европског реномеа подгоричке Будућности има статус константног члана нокаут фазе великих такмичења. Највећи успеси десили су се 2012. године, кад су постале првакиње Европе и сребрне на Олимпијским играма у Лондону. Тако имају и бронзу са претходног Европског првенства 2022. године.

На прошлогодишњем Светском првенству у Данској, Шведској и Норвешкој су завршиле као седме, након што их је у четвртфиналу елиминисала домаћин Данска са тесних 26:24.

Екипу води рођена Нишлијка Бојана Поповић, која је играчку каријеру кренула у том граду, па се у Будућности етаблирала на европској сцени и уједно завршила играчку каријеру. Поповић је била чланица сребрног састава из Лондона, а истовремено обавља и функцију тренера у Будућности.

Са две победе и гол-разликом од плус 40 су сигурне на првом месту Шесте групе. 

У седам дуела са Србијом имају пет победа, један реми и један пораз. Тај једини тријумф је Србија остварила у њиховом последњем сусрету. Било је то у првом колу групне фазе Светског првенства 2021, кад су наше рукометашице славиле у неизвесној завршници 27:25.

Састав Србије

Голмани: Тамара Костић, Јована Рисовић, Јована Васиљковић, Марија Симић, Моли Кубина.

Пивотмени: Јелена Кнежевић, Владана Митровић, Марија Петровић, Едита Нуковић, Јелена Агбаба, Катарина Бојичић.

Лева крила: Сања Радосављевић, Тамара Коцић, Александра Стаменић, Зое Петровић.

Десна крила: Тијана Симић, Ана Којић, Наташа Ловрић, Дуња Радевић, Срна Сукур.

Бекови: Јована Јововић, Емилија Лазић, Дуња Табак, Теодора Величковић, Тамара Мандић, Уна Обреновић, Александра Вукајловић, Александра Васић, Теодора Мајкић, Љубица Симић, Невена Тодоровски, Оливера Николић, Анђела Јањушевић, Милица Аћимовић, Николета Лазаревић.

Пласман на Европско првенство обезбедиће две првопласиране селекције из сваке од осам група, као и четири најбоље трећепласиране екипе.

Меч Србија-Црна Гора почиње у 18.00, а можете га пратити путем директног преноса на РТС2 и из часа у час на нашем порталу.

Квалификације за Европско првенство 2024, Група 6:

Бугарска - Турска 17.00
Србија - Црна Гора 18.00

Табела

Црна Гора 4
Србија 3
Турска 1
Бугарска 0

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво