Рукометни спектакл у Келну - Француска се реванширала Шведској после продужетка и магије Прандија

Репрезентација Француске је први финалиста Европског првенства у Немачкој победом над Шведском 34:30 (27:27) у Келну. Меч је обележио велики преокрет Шведске и феноменалан погодак Елохима Прандија у последњој секунди за продужетак.

Европа ће имати новог првака. Олимпијски првак показао је шампионски карактер, реванширавши се за пораз у полуфиналу претходног Европског првенства. 

Француска је средином првог полувремена до пристојне дистанце од седам голова и успешно су је одржавали до краја првог полувремена. Тад је на семафору било 17:11.

Швеђани фантастично отварају друго полувреме серијом 6:1, којом су дошли до егала 18:18. Чинило се да се Французи после узвражене мини-серије од три гола поново доћи до сигурног вођства, али се ипак захваљујући борби Шведске дошло до неизвесне завршнице.

Шведска је била на прагу великог преокрета и победе, пошто је у последњем минуту ушла са два гола предности. Лене је смањио на 27:26, па је уследио неуспели напад Шведске. Грешка их је кобно коштала. Остало је шест секунди шансе за Французе и они су је искористили.

Елохим Пранди је успео да се у "бити или не бити" моменту изведе фантастичан потез. Извео је деветерац тако што се извио се око шесторице играча Шведске и пронашао минималан простор покрај десне стативе.

Француска је изборила продужетак кад је већ све било готово и из тог пепела су се "галски петлови" дигли у додатном периоду. Наи је са три везана поготка довео Француску до 30:27 и сигурног пута ка финалу.

Хуго Дескат са осам и Дика Мем са шест погодака су били најефикаснији код победничког састава, који ће се борити за четврто европско злато, баш пред Олимпијске игре у Паризу.

Феликс Клар је са девет погодака био најрасположенији код Шведске.

Противник Француској биће победник из дуела домаћина Немачке и светског првака Данске.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво