Словенци изненадили Данску и изборили меч за пето место

Рукометна селекција Словеније савладала је национални тим Данске са 28:25 у последњем колу групе 2 Главне фазе Европског првенства. Овом победом Словенци су изборили треће место у групи које их води у борбу за пето место на првенству Европе.

Рукометаши Словеније су одлично почели меч и рано преузели вођство, па су и добили прво полувреме са 17:14.

На старту другог полувремена Данци су успели да изједначе и чак да поведу, али су Словенци у финишу направили преокрет за коначну победу.

Међу рукометашима Словеније најефикаснији је био Кристијан Хорзен са шест голова, док је један мање постигао Алекс Влах. На другој страни, по шест голова постигли су Киркелоке и Јоргенсен.

Словенци су тако дошли до треће позиције на табели са шест освојених бодова, колико има и другопласирана селекција Шведске која их је надиграла у директном дуелу и практично обезбедила пласман у полуфинале, без обзира на исход предстојећег дуела са Норвешком.

Рукометаши Словеније су овом победом на табели претекли Португалце који су у првом данашњем мечу одиграли нерешено 33:33 са Холандијом и остали четврти са само пет бодова.

У полуфинала из ове групе пласирали су се Данци и Швеђани, а Словенци ће се са трећепласираним тимом из групе 1 надметати за пето место на првенству.

Екипа Уроша Зормана обезбедила је учешће у квалификацијама за Олимпијске игре, што и јесте био главни циљ.

У првој групи пласман у полуфинале је обезбедила само Француска, док је ће се за другу и трећу позицију надметати селекције Немачке Мађарске и Аустрије.

Прва група:
1. Француска 8
2. Немачка 5 
3. Мађаска 4
4. Аустрија 4
3. Хрватска 1
6. Исланд 0

Друга група:
1. Данска 8
2. Шведска 6
3. Португалија 5
4. Словенија 4
5.Норвешка 2
6. Холандија 1

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво