Рукометаши Француске убедљиви против Северне Македоније на отварању првенства Европе, оборен и светски рекорд по броју навијача

Рукометаши Француске савладали су селекцију Северне Македоније 39:29 на отварању Европског првенства у Немачкој.

Француска је до победе над Северном Македонијом дошла пред око 50.000 гледалаца на Меркур Шпил арени што је нови светски рекорд по броју посетилаца на једном рукометном дуелу. 

На утакмици између Немачке и Швајцарске која почиње у 20.45 очекује 53.000 навијача и ново обарање рекорда у једном дану.

Утакмица у Диселдорфу је почела уједначено, а Француска је отпор Северне Македоније сломила на средини првог полувремена.

Најефикаснији код олимпијских шампиона, селекције Француске, био је Уго Деска са седам голова, Дилан Наји је шест пута био прецизан, а Дика Мем је постигао пет погодака.

У редовима Северне Македоније Жарко Пешевски је био најефикаснији са седам голова, Иван Џонов је додао шест, док су Филип Кузмановски и Милан Лазаревски уписали по четири гола.

Претходни рекорд по броју навијача на једном рукометном мечу постављен је на дуелу Рајн Некар-Ловена и ХСВ Хамбурга када је било присутно 44.189 навијача.

Група А:

1. Француска 2
2. Немачка 
3. Швајцарска 
4. Северна Македонија 0

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије