Читај ми!

Додић за РТС о изостанку са Европског рукометног првенства: Надам се да ћу моћи поново да обучем дрес Србије

Млади рукометаш Стефан Додић неће бити део играчког кадра репрезентације Србије на Европском првенству наредне године због повреде левог колена, саопштио је селектор Тони Ђерона. Додић је већ пропустио јуниорско Светско првенство крајем прошле године из истог разлога, а у разговору за Интернет портал РТС-а истакао је да се нада да ће поново заиграти у дресу националног тима.

Селектор репрезентације Ђерона скратио је шири списак и саопштио имена 20 играча од којих ће 18 путовати на Европско првенство у Немачкој.

"Знамо да ће бити јако тешко, као и да неки млади играчи попут Стефана Додића, Јовице Николића, Милана Милића и Николе Зечевића због повреда неће моћи да буду део екипе", напоменуо је Ђерона.

Стефан Додић је одлично започео сезону у Лиги шампиона наступајући за Цеље, одиграо је три утакмице и постигао шест голова, али је потом уследила повреда левог колена која га је приморала да паузира.

"Нажалост већ дужи период имам проблем са коленом, који нисам могао да сакријем, јер се одражавао на моју игру која није на нивоу из претходних сезона. Нисам изгубио самопоуздање које имам, тело ми је сугерисало да морам на паузу", рекао је Додић за РТС.

Хронична упала пателарног лигамента левог колена је утицала и на даљи ток Додићеве каријере, јер ће у наредном периоду наступати за Војводину.

Средњи бек је договорио сарадњу са десетоструким узастопним прваком Србије на годину и по дана.

"Повреда ме није пореметила, знам свој пут и трудим се да се вратим бољи него што сам био пре. Потписао сам уговор са Војводином и захвалан сам управи клуба која има стрпљења за мене. Тренутно је најважније да се вратим на терен када 100 одсто будем спреман. План је да кренем са тренинзима током зимских припрема како бих лагано ушао у форму", истакао је млади српски рукометаш.

Додић је изразио жаљење због тога што неће бити у прилици да помогне селекцији Србије на првенству Европе која се налази у Групи Ц са Мађарском, Исландом и Црном Гором.

"Као и сваком спортисти, велика је част играти за своју земљу и за свој грб. Не постоји ништа лепше од тога у једној професионалној каријери. Надам се да ћу се вратити тамо где сам стао и да ћу моћи опет да обучем дрес Србије", закључио је Стефан Додић у разговору за Интернет портал РТС-а.

Европско првенство у рукомету почиње 10. јануара следеће године, Србија ће први дуел одиграти 12. јануара против Исланда у Минхену.

Рукометаши Војводине недавно су изборили пласман међу 16 најбољих тимова у Лиги Европе, а до сада су Трећој групи друге фазе такмичења одиграли два сусрета и имају половичан успех.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара