Читај ми!

Урош Брегар: Примарни циљ је пласман у главну рунду Светског првенства

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар изјавио је у Хернингу да је примарни циљ његовог тима пласман у главну рунду Светског првенства.

Рукометашице Србије се од данас налазе у Хернингу где ће играти мечеве прве фазе на СП. Србија се налази у групи Е са селекцијама Данске, Румуније и Чилеа.

Србија ће на шампионату света наступити са подмлађеним тимом, а чак девет од 17 српских играчица дебитује на СП.

Емилија Лазић и Моли Кубина први пут наступају на великом такмичењу, док су Катарина Бојичић, Јована Милојевић, Теодора Величковић, Марија Симић, Теодора Мајкић, Дуња Радевић и Едита Нуковић дебитанткиње на СП.

"Мислим да је тим кроз припремни период проведен у Шпанији напредовао. Доста нових играчица искористиле су пријатељски турнир у Сантандеру да што брже усвоје систем. Утакмице које смо одиграли дале су нам добар увид, док резултатски против Јапана то апсолутно није било у реду, али са дуелима против Аргентине и Шпаније могу бити задовољан", рекао је Брегар, преноси званични сајт РСС.

"Битно је да нам игра на СП не осцилира превише, да падови буду што мањи. Битно је наставити ротацију што је рађено и у ове три утакмице. Тиме ће млађе играчице стицати искуство што ће у будућности довести до резултата. Одлазак у Силкеборг у главну рунду је примарни циљ", рекао је селектор.

Истиче да је група у којој се налази селекција Србије јака.

"Данска, први противник у групи игра на домаћем терену. Сетимо се да су добијено финале ЕП изгубиле од Норвешке и сигурно су један од главних фаворита. Румунија на истом првенству није показала колико је јака и сигурно је и она фаворит против нас. Нашу прилику тражићемо против Чилеа и за то се спремамо", закључио је Брегар.

Србија ће у првом колу групе Е сутра од 20.30 часова играти са Данском. Ривал Српкињама у другом колу, трећег децембра од 18 сати биће селекција Румуније. Изабранице Уроша Брегара састаће се у последњем, трећем колу петог децембра од 16 сати са Чилеом.

Пласман у главну фазу СП избориће по три најбоље пласиране селекције из сваке групе. Све репрезентације које заузму четврто место у групи играће у другој фази за пласман од 25. до 32. места на СП. СП је почело јуче, а игра се до 17. децембра у Данској, Норвешкој и Шведској.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се