Читај ми!

Урош Брегар: Верујем да можемо да изборимо другу фазу на Светском првенству

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар изјавио да је уверен да његов тим може да избори другу фазу на предстојећем Светском првенству. Рукометашице Србије су обавиле прву фазу припрема у Ковилову и данас путују на међународни турнир у Шпанију.

Србија ће у петак у Расингу од 16.30 часова играти са Аргентином. Дан касније од 14.30 састаће се са Јапаном, док ће у недељу одмерити снаге са Шпанијом од 13 часова.

Најбоље српске рукометашице ће остати у Шпанији по завршетку турнира, а у Данску ће стићи 30. новембра.

"Нови циклус започели смо у квалификацијама за ЕП, утакмицама са Бугарском и Турском. Настављамо процес даље, ова четири дана циљ нам је био да поновимо све на чему смо радили и што је давало резултате, као и да мењамо оно што није. Фокус је на побољшању наше одбране, а утакмице на турниру у Шпанији ће нам дати много одговора", рекао је Брегар, преноси званични сајт РСС.

Словеначки стручњак се потом осврнуо на СП. Србија ће на СП бити у групи Е са Данском, Румунијом и Чилеом.

"Прве препреке су нам Данска, Румунија па Чиле и надамо се позитивном резултату, верујем да можемо да изборимо наредну фазу. За мене је најважнији овај процес који смо започели, да млађе генерације напредују. Уз победе и добре резултате наравно долази и самопуздање и надам се да ћемо их што више остварити у наредним недељама", рекао је Брегар.

Србија ће утакмице у групној фази на СП играти у Хернингу. Пласман у другу фазу СП избориће по три најбоље пласиране селекције из сваке групе.

"Данска је вицешампион Европе, Румунија има озбиљну лигу и клубове који играју европска такмичења, те свакако не важимо за фаворите али желим да сваки минут одиграмо храбро и да максимално искористимо квалитете ривала за стицање искуства и раст. Бићу задовољан ако се са првенства вратимо поносни што смо дали све од себе, да смо на достојан начин репрезентовали Србију и да свакој селекцији будемо озбиљан ривал без обзира на квалитет и резултат", додао је Брегар.

СП ће бити одржано од 29. новембра до 17. децембра у Данској, Норвешкој и Шведској.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара