Читај ми!

Србија кандидат за одржавање Европских првенстава у рукомету за жене 2030. и 2032. године

Европска рукометна федерација (ЕХФ) потврдила је кандидатуру Србије за организацију Европског првенства зс жене 2030. или 2032. године, објављено је на знаничном сајту ЕХФ-а.

Како је саопштено на сајту ЕХФ, потврђене су све до сад пристигле кандидатуре за организације Европских првенствава 2030. и 2032. године, у обе конкуренције.

Додаје се да ће евентуалне нове пријаве бити прихватане до 1. јуна, кад ће званично бити завршена могућност слања кандидатура.

Кад је у питању организација ЕП 2030. године, Србији су противкандидати Црна Гора, Швајцарска и Турска. Кандидатуру за ЕП 2032. године уз Србију су поднели још и Данска, Немачка, Црна Гора, Пољска, Црна Гора и Швајцарска.

Како је саопштено на сајту ЕХФ, могуће је да ће оба наведена првенства организовати заједнички две или више држава, као што је то случај за 2024. годину, које ће се одржати у Аустрији, Мађарској и Швајцарској.

Што се тиче ЕП у конкуренцији мушкараца, кандидати за 2030. годину су: Аустрија, Хрватска, Чешка, Данска, Естонија, Француска, Немачка, Пољска и Швајцарска. Што се тиче 2032. године кандидатуру су поднели: Словенија, Аустрија, Хрватска, Естонија, Француска, Немачка, Швајцарска и Турска.

петак, 01. децембар 2023.
22° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке