Читај ми!

Ђерона: Немамо времена за губљење, очекује нас тешка група на ЕП

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона изјавио је пред почетак припрема за Европско првенство да нема времена за губљење и да српске рукометаше на првенству очекује тешка група.

Мушка рукометна репрезентација Србије започела је данас припреме за Европско првенство које је на програму у јануару, а припреме мушке селекције посетио је селектор женске репрезентације Урош Брегар.

"Ово је био природан след околности. Када смо се срели последњи пут, рекао сам Урошу Брегару да кад год смо у Старој Пазови, да је добродошао да се придружи. Искористићемо и време ван тренинга уз кафу, да размењујемо стручна мишљења и идеје. Део смо истог тима, исте куће и размена знања ће користити свима", истакао је Ђерона за сајт РСС.

Циљеви за ово окупљање су јасни, сваки дан се користи за припрему Европског првенства због чега је озбиљност на максималном нивоу.

"Јасно је да нема места калкулацијама и штедњи било које врсте у пријатељским утакмицама. Последња три сусрета против Словеније завршила су се у нашу корист, тако да и од противника очекујемо да ће покушати да се ”освети”. Екипа Словеније као и ми има само три недеље припрема за Еуро узимајући у обзир да је ово прва од три. Наредна ће бити у децембру и затим финална у јануару", изјавио је Ђерона.

Додао је да је група која очекује репрезентацију Србије тешка, али да се са овом генерацијом се темељно ради дуже време.

"Сада је моменат за финесе, тактику и да се пробају неки нови играчи. Неки играчи су променили средине, неки улоге и све то треба узети у обзир пред Немачку", рекао је он.

Селектор констатује да су очекивања максимална и да се екипа за ово спремала читав циклус.

"Од тренутка кад сам постао тренер ја сам под притиском резултата, посебно када се ради са националним тимовима. Сада је можда за нијансу већи јер су специфичне околности присутне. Словенија коју смо победили толико пута је у благој предности потенцијално за пласман на квалификације за Олимпијске игре, али то није оправдање. То само говори да је све у нашим рукама и да ми диктирамо да ли ће круна ове генерације бити одлазак у Париз", закључио је Ђерона.

петак, 01. децембар 2023.
22° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке