Читај ми!

Немања Илић: Показали да можемо да савладамо неке од најбољих репрезентација на свету

Капитен мушке рукометне репрезентације Србије Немања Илић изјавио је да је задовољан жребом за Европско првенство, које ће бити одиграно наредне године у Немачкој.

Мушка рукометна репрезентација Србије играће у Ц групи против Исланда, Мађарске и Црне Горе на Европском првенству које се одржава почетком следеће године у Немачкој, одлучено је жребом у Дизелдорфу.

"Наизлед лакша група, јер не видимо имена као сто су Данска, Шведска, Шпанија и сличне селекције, али сви тимови заслужују максимално поштовање самим пласманом на Европско првенство и и не смемо никога да потценимо. До сада смо показали да можемо да се носимо и савладамо неке од најбољих репрезентација на свету, тако да на првенство идемо са жељом да победимо сваку утакмицу и сигуран сам да то и можемо да урадимо", рекао је Илић, преноси званични сајт Рукометног савеза Србије.

Селектор Србије Антонио Ђерона истакао је велику важност и квалитет шампионата.

"Веома уједначена група, свако свакога може победити. Европско првенство је веома тежак турнир, а већ први испит имаћемо на старту против Исланда. Важна је свака утакмица и сваки бод, како због шампионата тако и због Олимпијских игара. Циљ је да прођемо групну фазу, што неће бити лако, а у главној рунди ће нас потом вероватно сачекати екипе попут Шпаније, Немачке и вероватно Хрватске. Имаћемо окупљање у октобру и потом две недеље пре почетка првенства да се максимално добро спремимо за све изазове који нас очекују у Немачкој", истакао је селектор Србије.

Европско првенство ће се одржати од 10. до 28. јануара следеће године у Берлину, Дизелдорфу, Манхајму, Келну, Хамбургу и Минхену.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво