Кристина Лишчевић: Биће јако тешко последњи пут запевати химну Србије

Српска рукометашица Кристина Лишчевић изјавила је да са посебним емоцијама очекује мечеве против Турске у баражу за пласман на Светско првенство, које ће од 29. новембра до 17. децембра бити одиграно у Шведској, Данској и Норвешкој.

Србија игра прву утакмицу баража за Светско првенство против Турске, меч је на програму у петак, 7. априла од 16 сати, реванш је пет дана касније у Београду.

Кристина Лишчевић, Јована Стоиљковић и Јелена Лавко ће се на реванш мечу са Турском одиграти последње мечеве у дресу Србије.

Кристина Граовац и Тамара Радојевић ће се на крају сезоне опростити од рукомета уопште.

"Ове две утакмице, посебно реванш у Београду ће за мене после освојене медаље 2013. године са собом донети посебан набој емоција. Биће јако тешко последњи пут запевати химну. Много година играмо једна са другом, сваки пут када се окупимо осећај је посебан и волела бих да свака репрезентација има то поштовање и дружење које имамо ми једна са другом", изјавила је Лишчевићева.

Српска рукометашица Јелена Лавко изјавила је да верује да ће њена селекција направити добар резултат против Турске.

"Мало нам је чудно када нас младе играчице, девојчице које су овде ословљавају са 'Ви', али када се сетим својих почетака и тога како сам ја гледала старије играчице, желим да се све девојке које сада улазе у репрезентативни погон осећају онако како сам се и ја осећала када сам тек дошла. Имамо изузетно добру децу, и прошли пут када смо биле приметиле смо да желе да слушају, са уважавањем прихватају сваку сугестију, али на терену и на тренингу се тај респект не примећује толико, јер све оне су овде да дају свој максимум и покажу да заслужују да носе дрес Србије", изјавила је Лавко.

Јована Стоиљковић тврди да су српске рукометашице добро скаутирале Турску.

"Ја волим овај спорт, ову екипу, ове девојке и мени је задовољство што сам ту. Добро смо скаутирале екипу Турске, имамо позитиван скор и даћемо све од себе да из обе утакмице изађемо као победнице", закључила је Стоиљковићеа.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво