Рукометашице у баражу за СП против Турске у најјачем саставу

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар објавио је данас коначан списак играчица за предстојеће мечеве баража са Турском за пласман на Светско првенство, саопштио је Рукометни савез Србије.

У саопштењу се наводи да се на списку налазе и Јована Стојиљковић, Катарина Лишчевић, Јелена Лавко, Тамара Радојевић и Кристина Граовац.

"За пет играчица ово може да буде "последњи плес" с обзиром да већ неко време најављују опроштај од националног дреса. Сама чињеница да се девојке, које су толико тога дале женској сениорској репрезентацији Србије одлучиле да помогну младим девојкама да стигну до светске рукометне смотре, говори о каквим се људским величинама ради. Због те чињенице, додатни емотивни набој ствара се пред двомеч са Туркињама, посебно за реванш утакмицу у Београду, која ће сигурно бити спектакл", наведено је из РСС-a.

На списку се налазе: Голмани: Кристина Граовац, Јована Рисовић, Јована Васиљковић.

Пивоти: Катарина Бојчић, Јована Милојевић.

Бекови: Јована Стоиљковић, Кристина Лишчевић, Јелена Лавко, Тамара Радојевић, Анђела Јањушевић, Јована Ковачевић, Дуња Табак, Уна Обреновић, Теодора Мајкић, Александра Васић, Марија Лаништанин (Агбаба), Милица Игњатовић.

Крила: Сања Радосављевић, Александра Стаменић, Зое Петровић, Ана Којић, Наташа Ловрић, Ања Вујновић.

Рукометашице Србије окупиће се другог априла до 18 часова у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, али се очекује да састав буде комплетан дан после, због клупских обавеза српских репрезентативки.

Први меч између Турске и Србије биће одигран седмог априла у Гиресуну од 16 сати, док је реванш на програму пет дана касније од 18 часова у Београду.

недеља, 28. мај 2023.
15° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.