Србија против Норвешке у Новом Саду, прилика за реванш за болан пораз на Светском првенству

Рукометаши Србије у Новом Саду дочекују селекцију Норвешке у оквиру трећег кола Групе 2 квалификација за Европско првенство. Меч је на програму од 18 часова уз директан пренос на Првом програму РТС-а. Ток меча можете пратити на нашем порталу.

Рукометаши Србије су тријумфовали у прва два меча против Финске и Словачке чиме су остварили максималан број бодова у досадашњем делу такмичења.

Дуел против Норвешке у трећем колу квалификација Србија игра против најтежег противника у групи, селекције Норвешке. Реванш утакмица је на програму у Бергену у недељу од 16 часова и 45 минута.

По свему судећи наредна две утакмице Србије и Норвешке одлучиће најбоqег у Групи 2. Премда и другопласирана селекција ће изборити пласман на Европско првенство.

Шампионат Старог континента одржава се 2024. године у Немачкој од 10. до 28. јануара.

Прилика за реванш са Светског првенства

Србија ће имати прилике да се реваншира репрезентацији Норвешке за недавни пораз на Светском првенству.

Наиме, скандинавска селекција је поразила „орлове" у утакмици која је одлучила о четврфиналу шампионата света. На тој утакмици Србија је водила до 40 минута, а онда су Норвежани направили преокрет и на крају тријумфално окончали меч.

У тиму Србије неће бити повређени Петар Ђорђић и Валдимир Цупара, а Норвежани долазе у најјачем саставу.

Меч у новосадском Спенсу пре почетка утакмице носи епитет рукометног спектакла, јер не постоји резултатски притисак, будући да је извесно да ће обе селекције играти на следећем шампионату Европе.

Селектор Србије Антонио Ђирона је на конференцији за медије уочи утакмице против Норвешке истакао да је циљ да „орлова" да заврше на првом месту у групи и да забележе две победе.

Средњи бек селекције Србије Лазар Кукић рекао је да екипа има велику жељу да победи у наредне две утакмице.

"Имамо велику жељу да победимо ова два меча и да имамо могућност да будемо први у групи. Даћемо све од себе и сигурни смо да ћемо имати велику подршку у Новом Саду. Тако је било када смо играли прошли пут, али и подсетио бих пре неколико година против Швајцарске", закључио је Кукић.

Директан пласман на финални турнир обезбедили су домаћин Немачка и три најбоља тима са претходног шампионата Шпанија, Шведска и Данска.

Дуел између Србије и Норвешке на програму је у четвртак од 18.00, пренос је на Првом програму РТС-а, а текстуални пренос можете пратити на нашем порталу. 

Група 2 

1. Србија 4
2. Норвешка 4
3. Словачка 0 
4. Финска 0

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво