Читај ми!

Ђерона: Циљ је победа и прво место у групи, желимо да искористимо подршку публике

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Антонио Ђерона изјавио да екипа жели да у првом мечу против Норвешке искористи подршку коју пружа домаћи терен. Рукометаши Србије у четвртак од 18 часова у Новом Саду дочекују Норвежане у утакмици квалификација за Европско првенство. Пренос је на нашем Првом програму.

Селектор је истакао да је циљ да селекција заврши као прва у групи и да забележи ове две победе. Свестан је снаге ривала, али жели да његови изабраници искористе предност домаћег терена и велику подршку публике у Новом Саду.

"Очекивања и жеље о којима смо разговарали са играчима у току јучершњег дана јесу да завршимо ову недељу на првој позицији у групи. Пред нама је утакмица са једном од најбољих екипа на свету што су показали на претходном Светском првенству."

"Тада смо изгубили са три гола разлике, али водили готово 45 минута и тих последњих 15 минута су велика лекција за нас на основу које ћемо, надам се, исправити грешке. Фокусирани смо на прву утакмицу јер је играмо пред нашим навијачима и желимо да искористимо тај налет и подршку коју пружа домаћи терен", изјавио је селектор Србије на конференцији за медије.

Средњи бек селекције Србије Лазар Кукић истакао је да екипа има велику жељу да победи у наредне две утакмице.

"Имамо велику жељу да победимо ова два меча и да имамо могућност да после ЕХФ недеље будемо први у групи. Даћемо све од себе и сигурни смо да ћемо имати велику подршку у Новом Саду. Тако је било када смо играли прошли пут, али и подсетио бих пре неколико година против Швајцарске", закључио је Кукић.

Норвешка и Србија после прва два кола квалификација у Групи 2 имају по две победе – против Финске и Словачке. Реванш меч игра се 12. марта у Брегену од 16.45.

Пласман на шампионат Европе, који се игра у Немачкој од 10. до 28. јануара 2024. године, обезбедиће по две селекције из сваке од осам група, плус четири најбоље трећепласиране.

Директан пласман на финални турнир обезбедили су домаћин Немачка и три најбоља тима са претходног шампионата Шпанија, Шведска и Данска.

Дуел између Србије и Норвешке на програму је у четвртак од 18.00, пренос је на нашем Првом програму.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво