Читај ми!

Нико никад као Данска, трећа узастопна титула првака света у рукомету

Рукометаши репрезентације Данске постали су шампиони света трећи пут заредом, што нико пре њих није учинио. У финалу овогодишњег Светског првенства одржаног у Пољској и Шведској, селекција Данске је у финалу савладала тим Француске 34:29.

Данска је шампион света у рукомету, ништа се не мења уназад већ шест година. Трећи пут заредом селекција Данске је демонстрирала рукометну силу остатку света и показала да је ненадмашна на овогодишњем Светском првенству.

Репрезентација Данске силовито је започела финалну утакмицу. Захваљујући одбранама голмана Никласа Ландина осокољени Данци су јуришали ка голу противника и направили серију од три поготка чиме су обезбедили растерећенију игру у наставку.

Селектор Француске је реаговао у седмом минуту тајм-аутом, али се рукометаши Данске након паузе нису заустављали, одржавали су предност стечену у раној фази меча. 

Од укупно девет голова у првих десет минута, Гидсел и Питлик за Данску су су постигла по три.

Уз мање осцилације Француска је запретила око двадесетог минута игре и већ у 24. минуту пришла на два гола заостатка, понајвише захваљујући деконцентрисаној одбрани противника, 14:12.

На три минута до краја првог полувремена Француска је стигла и на гол заостатка 15:14.

На крају првог дела утакмице резултат је био 16:15 у корист Данске.

Недим Ремили је постигао пет голова и практично одржавао Француску у игри.

Док су у противничком табору Гидсел и Питлик укупно постигли 10 голова на полувремену.

Прво изједначење на утакмици догодило се на самом почетку другог полувремена, након гола Дике Мема за резултат 16:16.

Међутим, Данска је узвратила брзим нападом и опет дошла до минималне предности коју је до краја меча повећавала уз повремене осцилације у игри.

Оно што је Француску коштало тријумфа је спорија игра у нападу, али и лоша организација у дефанзиви. Немоћни су били играчи "триколора" приликом напада данских бекова, а уз то Хансен није пружио темпо игре на коју је навикао навијаче своје репрезентације и љубитеље рукомета уопште.

Силовитим соло продорима, када другачије нису могли, играчи Данске су пробијали дефанзивне бекове и правили разлику у игри.  

Никола Kарабатић из Француске није играо током већег дела меча, а заустављен је и најбољи играч "триколора" Дика Мем.

Данска је чувала, а неретко и повећавала предност и на крају заслужено тријумфовала над Француском у финалу шампионата света.

Трећа титула светског првака узастопно никоме пре Данске није пошла за руком.

До историјске треће златне медаље Данску је у финалу предводио голман Никлас Ландин, сјајним одрбанама, а понајвише захваљујући оној у 58. минуту, при резултату 32:29, када је одбранио седмрац Мелвину Ричардсону, након чега је било јасно да ће скандинавски тим тријумфовати.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво