Читај ми!

У рукомету ништа ново, борба за финале до задње капи зноја

Четвртфинале 28. Светског првенства у мушкој рукометној конкуренцији донело је четири одличне утакмице. Француска, Шпанија, Шведска и Данска изашле су као тријумфалне екипе и пласирале су се у полуфинале које ће се одржати у Гдањску и Стокхолму.

Све репрезентације, осим Шпаније доспеле су у финиш турнира без пораза, а уз то оправдале су улогу фаворита и конкуретна за неку од медаља.

Уколико је судити према досадашњем учинку полуфиналних парова, борба за улазак у финале Светског првенства биће исцрпљујућа, будући да су екипе конкуретне и уједначене, а уз то мотива не мањка ни у једном табору.

Први полуфинални пар чине Данска - Шпанија, а други Француска и Шведска.

Поменуте четири репрезентације су се и пре две године у Египту бориле за одличја, као и прошле године у Будимпешти када су играле полуфинале Европског првенства.

У првом полуфиналу састаће Данска и Шпанија које су биле ривали у истој фази такмичења на претходном шампионату света.

Овај меч ће бити уједно је и последњи који ће бити одигран у Пољској, будући да се финале и борба за треће место играју у Стокхолму. Дуел је на програму у петак, 27. јануара у 18:00 по средњеевропском времену.

Друго полуфинале је још један окршај између Шведске и Француске, а "триколори" ће покушати да врате пораз скандинавској селекцији из полуфинала у Египту 2021.

Утакмица ће се одиграти у Стокхолму у петак, 27. јануара у 21:00 по средњеевропском времену.

Селекције које су победиле Србију у ранијим фазама турнира елиминисане су у четвртфиналу и неће се борити за одличја. 

За пласман од петог до осмог места на шампионату света играће Немачка против Египта у петак, 27. јануара, у 15:30 по средњеевропском времену, док ће Норвешка истог дана одмерити снаге са Мађарском у 18:00 часова.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво