Читај ми!

Српски рукометаши у Шведској финиширају припреме за Светско првенство

Најбољи рукометаши Србије отпутовали су у Шведску, где ће са домаћом селекцијом имати две припремне утакмице, 6. и 9. јануара, пре него што 11. јануара почне Светско првенство у тој земљи и Пољској. Наша селекција надметаће се у групи Е са Алжиром, Немачком и Катаром.

Најбољи рукометаши Србије завршили су с радом у Спортском центру Фудбалског савеза Србије и отпутовали у Шведску, где ће са домаћом селекцијом имати две провере пред почетак Светског првенства.

Селектор Антонио Ђирона је говорио о предстојећим мечевима и очекивањима на највећем планетарном надметању. 

"Као шампиони Европе, сигурно је да су Швеђани један од фаворита за освајање златне медаље. Ипак, као што сам већ рекао, ако желимо да се докажемо, морамо да играмо са најбољима. Ове утакмице ће нам дати прилику да видимо где смо тренутно, али и да тестирамо све оно што смо припремали протекле две недеље. Такође, желимо да испробамо различите системе у различитим моментима и различитим ситуацијама", истакао је шеф стручног штаба Ђирона.

"Орлови" ће у групи Е, у Катовицама, имати ривале са више континената, а Ђирона је укратко прокоментарисао квалитет селекција Алжира, Немачке и Катара.

"Алжир је сјајна екипа, по мом мишљењу, друга или трећа најбоља са афричког континента. Не бих трошио речи на селекцију Немачке, али је чињеница да имају велики ростер узимајући у обзир да имају можда и најбољу рукометну лигу, Бундеслигу. Покушаћемо да неутралишемо њихове предности и искористимо мане њиховог тима. Катар се спрема од претходног августа практично, имају изузетног тренера и сигурно нас очекује тежак меч. Они ће се припремити детаљно, биће дисциплиновани, али наш крајњи циљ се не мења", истакао је Ђирона.

Стратег "орлова" се осврнуо и на очекивања нашег тима на предстојећем турниру.

"Наш главни циљ је да дођемо до четвртфинала! С обзиром на то бисмо тако обезбедили и место на Олимпијским играма, то смо поставили као циљ још пре две године и то је сан свих нас који смо овде. Свакако, најпре желимо да прођемо групу, али и да освојимо што више бодова како бисмо себи олакшали пут ка четвртини финала. Не обећавамо ништа, али уколико сви буду били здрави и ако будемо играли онако како знамо да можемо, не плашимо се никога и све је могуће", поручио је шпански стручњак пре пута у Шведску.

Рукометаши Србије први меч играју 13. јануара против селекције Алжира, два дана касније против Немачке и први део турнира завршавају дуелом против Катара 17. јануара.  

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара