Читај ми!

Ђерона: Ако желиш да будеш најбољи мораш се са таквима надметати

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона изјавио је да су репрезентативци Србије спремни и да једва чекају да почне Светско првенство.

Рукометаши Србије тренутно се налазе у Старој Пазови где се припремају за Светско првенство у Пољској и Шведској.

"Све је савршено овде. Пре две године овде је све почело када смо играли два меча против Француске. То су лепе успомене и сваки пут кад смо овде, осећамо се као код куће. Амбијент је увек фантастичан, чак и прошле године када ситуација није била идеална", изјавио је Ђерона.

Након припрема рукометаши путују за Шведску где их очекују две пријатељске утакмице са домаћом селекцијом.

"Свесни смо да играмо против првака Европе, биће то сигурно тешке утакмице, али смо уверени да је за тим најбоље да се припремамо на тај начин. Када желиш да будеш најбољи мораш одмеравати снаге са најбољима. Те утакмице ће нам дати прилику да тестирамо и дефинишемо планове за групну фазу Светског првенства. Путујемо најпре за Шведску, потом се враћамо за Пољску и циљ је да се поново вратимо у Шведску", истакао је селекор репрезентације.

Шпански стручњак је додао да се нада да ће се низ успешних резултата из ве године наставити и у следећој.

"Сви се бавимо спортом да бисмо освајали медаље. Сјајно је што смо освојили две бронзе у мушкој конкуренцији и једну у женској у 2022. години, како за рукомет, тако и за Србију и њен народ. Надам се да ће позитивно утицати и на домаћу лигу и клубове, јер добри резултати увек доносе добре промене. Верује да ће ове медаље дати прилику да рукомет и рукометаши буду видљивији свима који желе да инвестирају у спорт, да виде потенцијал у нашем спорту и да помогну да резултати и услови у будућности буду још бољи. Од летос када смо освојили треће место на Медитеранским играма и Европском првенству за јуниоре, добио сам велики број позива од тренера широм света који се сада интересују за српске играче. Ако репрезентације имају успеха, верујем да ће то позитивно утицати на целокупни српски рукомет", закључио је Ђерона.

Репрезентација Србије утакмице групне фазе игра у Катовицама са селекцијама Алжира, Немачке и Катара.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво