Лош рад

Рукометни савез Београда затражио је да због лоших резултата наше репрезентације на првенству Европе у Аустрији буде одржана ванредна седница Скупштине Рукометног савеза Србије.

"Рукометни савез Београда дели мишљење и реакције целокупне рукометне и спортске јавности о срамотном резултату и игри наше мушке сениорске репрезентације на првенству Европе у Аустрији", наведено је у саопштењу РСБ.

Како је оцењено, наша национална селекција и рукомет имају "далеко већи потенцијал и капацитет" од приказаног на континенталном шампионату.

"Данас је рукомет у Србији драматично угрожен, доведена је у питање егзистенција клубова, као и комплетне рукометне организације. Због лошег руковођења Савеза и катастрофалних резултата свих репрезентативних селекција рукомет у Србији губи јавни спортски углед који су претходне генерације стварале годинама", оценили су представници РСБ.

Према њиховим речима, већ четири године РСБ указује на лош рад РСС, на лошу организацију и руковођење, као и на неплански рад са млађим селекцијама.

"У јавности су испливали сви проблеми у Савезу, као и непосредни кривци за такво стање. Наши јуниори и кадети се још не припремају, а очекују их квалификације за Европско првенство у јуну. Председник и Управни одбор Савеза још не знају ко ће их селектирати, припремити и водити. Све се ради у последњи час", тврди РСБ.

Рукометни савез Београда захтева да председник Скупштине РСС, Драган Буквић, хитно закаже ванредну седницу са једном тачком дневног реда - анализа стања у српском рукомету.

"Због озбиљности ситуације на седницу Скупштине РСС треба обавезно позвати представнике ресорног министарства, Олимпијског комитета Србије, Спортског савеза Србије, бивше асове и врхунске стручњаке, као и представнике медија", поручује РСБ.

Истовременио, РСБ је затражио да председник Управног одбора РШ, Велимир Марјановић, хитно закаже седницу УО и да о свом раду поднесу извештај.

"Забрињавајуће су стручно неутемељене изјаве председника Марјановића, изнете у медијима поводом лошег резултата наше репрезентације на шампионату у Аустрији. Његова намера је очигледна - да се настави старим путем", стоји, између осталог, у саопштењу РСБ.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво