Ипак ништа

Репрезентација Србије поражена од селекције Аустрије резултатом 37:31 (15:18), чиме је завршила такмичење на првенству Европе. Разочарани навијачи, играчи, селектор.

Наша репрезентација заузела је последње место у групи Б, у којој су се још такмичиле и репрезентације Исланда и Данске.

"Јако разочаравајући учинак. Нама је циљ био да изађемо са такмичења са једном позитивном енергијом, да сви буду задовољни. То нисмо учинили", рекао након елиминације селектор Србије Сеад Хасанефендић.

"Почели смо добро, одлично, али уласком другог голмана Томаса Бауера све се променило. Наше емоције су сада уздрмане. Мислим да смо кренули на утакмицу са великом жељом", рекао је Хасанефендић на конференцији за новинаре у Линцу. "Јако разочаравајући учинак. Нама је циљ био да изађемо са такмичења са једном позитивном енергијом, да сви буду задовољни. То нисмо учинили".

Један од најбољих играча меча са Аустријом, Ненад Вучковић, није знао шта да каже после меча.

"Јако ми је тешко. Ако нешто будем рекао, можда и не мислим тако... Живот иде даље... Гледаћемо да ово заборавимо што пре и да се окренемо неким новим припремама, ...квалификацијама које нас чекају за Светско првенство", рекао је Вучковић агенцији Бета.

Репрезентативац Србије Момир Иић је нагласио да је прво полувреме било у реду, а да не зна шта се потом догодило.

"Одиграли смо тактички веома лоше, нисмо радили ствари које смо радили у првом полувремену. Они су заслужено победили и ја им честитам. Шта да кажем, тешко ми је што не идемо у други круг. То је понижавајуће... Као играч не могу да поднесем пораз, а не то што не идемо у други круг ", рекао је Илић агенцији Бета.

Алем Тоскић оценио је да Србија заслужемо иде кући, јер на шампионату ништа није показала.

"Идемо кући, разочарани пруженим на првенству. Аустрија је била боља и заслужемо иде даље. Ми ништа нисмо показали", рекао је Тоскић агенцији Бета.

Жарко Шешум истакао је да је екипа мислила да може да се извуче у последњем мечу.

"Добро смо почели, али поновиле су нам се грешке из претходних утакмица. Они су били мотивисани, ми нисмо могли да их испратимо. Ја лично осећам да је ово неуспех, јер смо 'на папиру' бољи од Аустрије, али то то нисмо показали и идемо кући", рекао је Шешум.

4:0, па ништа 

У екипи Србије најефикаснији је био Жарко Шешум са осам голова, Ненад Вучковић постигао је седам, док су по четири додали Александар Стојановић и Момир Илић. Најбољи у домаћој екипи био је Виктор Силађи са девет голова, а осам је постигао Роберт Вебер.

Репрезентација Данске има четири бода и пре последњег кола је обезбедила пласман у друго коло, Аустрија сада има три, Исланд два, а Србија један бод. Прве три екипе из сваке групе пласираће се у друго коло турнира, а селекције из Групе Б играће са екипама из Групе А, у којој се такмиче Хрватска, Норвешка, Русија и Украјина.

Рукометаши Србије су добро почели утакмицу, брзом игром повели са 4:0 и одржавали високу предност. Аустријанци су се средином полувремена ослободили притиска, а "прорадили" су Вебер и Силађи и смањили заостатак.

При вођству од 11:9 рукометаши Србије имали су два играча мање, па је домаћин у 24. минуту изједначио на 11:11.

Убрзо је и Србија имала два играча више, али изабраници Сеада Хасанефендића нису успели да искористе бројчану предност на терену, највише захваљујући резервном голману Томасу Бауеру који је у тим тренуцима био несавладив са седам одбрана.

Након тога играло се "гол за гол", али се у завршници разиграо Вучковић и вратио предност од три гола на полувремену (18:15).

Рукометаши Србије су у другом полувремену играли веома лоше. На почетку деонице домаћи су изједначили на 20:20 и након тога успели да искористе слабу игру у нападу Србије, поготово са играчем више.

Аустрија је први пут на мечу повела у 44. минуту голом Силађија из седмерца, а затим су домаћи серијом од 5:0 повели са 29:24. У завршници меча домаћи су потпуно надиграли селекцију Србије и до краја увећавали предност.

Број коментара 224

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво