Мини Европско првенство на Бањици

Рукометно "Мини Европско првенство 2010 - уживај у игри" биће одржано 17. јануара у спортском центру "Вождовац" на Бањици, најавили су организатори.

На турниру, који ће бити симулација Европског првенства у Аустрији, учествоваће 16 екипа, у којима ће се такмичити дечаци рођени 1998. године или млађи.

Директор школе рукомета у београдском Партизану Предраг Јушковић истакао да су црно-бели већ три године организатори оваквог турнира, као и да ће први пут учествовати једна екипа из иностранства - хрватска Вировитица.

Екипе из Србије представљаће репрезентације које ће се такмичити на ЕП које ће се одржати од 19. до 31. јануара у Аустрији.

Председник Комисије за мини-рукомет Рукометног савеза Србије и шеф катедре за рукомет на Факултету спорта и физичког васпитања Бранко Гардашевић додао је да су велика очекивања од пројекта. "Радимо на два колосека. Организујемо семинаре за наставнике у школама, али и за инструкторе", рекао је Гарадашевић и нагласио да ће турнир на Бањици отворити сезону мини-рукомета у 2010. години.

Спортски директор Партизана Александар Благојевић истакао је да је мини-рукомет шанса да се овај спорт ревитализује, али и да се прошири база младих рукометаша.

"Мини-рукомет треба да помери границе, како би деца од шест или осам година могла да играју", закључио је Благојевић. "Мини Европско првенство 2010 - уживај у игри", одржаће се у организацији рукометног клуба Партизан, а уз подршку Рукометног савеза Србије, рукометне Судијске организације Србије и спонзора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара