Читај ми!

Ђеронин рад већ даје резултате, али систем се тек успоставља

Долазак новог селектора Тонија Ђероне поред већ видљивих резултата требало би да утиче и на успостављање комплетног система фунционисања српског репрезентативног рукомета, у свим категоријама, каже за РТС члан УО РСС задужен за мушки рукомет Милорад Кривокапић.

У Србији се поново прича о рукомету, и то репрезентативном. Мушка сениорска селекција, која је последњи пут обрадовала нацију 2012. године, поново је у центру пажње. 

Три од четири могућа бода освојена против рукометне велесиле Француске, а све под вођством новог селектора Тонија Ђероне, одушевили су многе и експресно вратили веру у српски рукомет.

”Не знам шта је било пре, али видим да промене и нови селектор очигледно дају резултате”, каже Милорад Кривокапић, члан УО РСС-а задужен за мушки рукомет.

И атмосфера у и око репрезентације је много боља.

”Сигурно да јесте, у смислу што су момци имали огромна одрицања и подредили све овом делу припрема. Нису видели фамилије јако дуго, многи од њих су били у иностранству и није било изласка од 27. децембра. Они су јако добра група и атмосфера је најбоља могућа”, истиче Кривокапић.

Промене у српском рукомету су у току, а најбитније је, како каже Кривокапић, да се успостави систем.

”Мора да се постави систем који ће од млађих категорија бити у функцији А тима. Управо то ради нови селектор. Ту је много више видео анализе, са прецизним задацима и гледања нас самих, па момци могу да виде где греше. Другачије је кад добијеш сугетстију, а потпуно друга ствар кад себе видиш на терену. Они су чак добили свеске где уписују своја запажања и резимее. У почетку им је то било све чудно, али то је толико једноставно и упрошћено и свако може да види своје задатке унутар групе”, открива Кривокапић и додаје:

”Тони је спремио цео план, од пионира преко кадета и јуниора до сениорског тима. Тиме би они када стигну у А селекцију били спремни на све што их очекује и не би губили времена на упознавање и адаптацију”, истакао је нови функционер савеза гостујући у Јутарњем програму РТС-а. 

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се